Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta, rtcg.me ]

21. 03. 2019. 12:22 >> 11:51

NBA

Vučević slavio, Hardenovih 57 i poraz

Košarkaši Orlanda pobijedili su noćas Nju Orleans 119:96 i nastavili borbu za plasman u plej-of NBA lige.

Naš centar Nikola Vučević imao je zapaženu ulogu u trijumfu sa 15 poena, 17 uhvaćenih lopti uz po tri rampe i asistencije.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Furnije sa 22 poena, a pratio ga je Gordon sa 20 koševa.

Sa druge strane, najviše se istakao Džonsa sa 18 poena, dok je Klar ubacio jedan manje.

Košarkaši Memfisa pobijedili su poslije produžetka Hjuston sa 126:125 i prekinuli niz Roketsa od tri pobjede.

Memfis su predvodili Majk Konli sa 35 poena, osam asistencija i pet skokova i Jonas Valančijunas sa 33 poena i 15 skokova. On je u posljednjim trenucima utakmice postigao pobjedonosni koš sa linije za slobodna bacanja.

Najbolji u ekipi Hjustona bio je Džejms Harden sa 57 poena, osam asistencija i sedam skokova. On je predvodio Roketse sa 15 poena u seriji 17:2, kojom su otišli na 106:104, a četiri sekunde prije kraja pogodio je tri slobodna bacanja i donio produžetak, 115:115. Postigao je svih 10 poena Hjustona u produžetku i bilo je 125:125 kada je Valančijunas 0,1 sekundu prije kraja pogodio prvo slobodno bacanje za pobjedu Grizlija.

U timu Hjustona Kris Pol postigao je 18 poena uz sedam asistencija, a Klint Kapela dodao je 14 poena.

Košarkaši Toronta pobijedili su poslije produžetka Oklahomu sa 123:114 i prekinuli niz od četiri poraza u međusobnim duelima. Paskal Siakam bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 33 poena i 13 skokova, a Fred Vanvlit dodao je 23 poena i šest asistencija. Reptorsi su dobro odigrali u produžetku, prije svega u odbrani, pošto su dozvolili Oklahomi da postigne samo četiri poena.

Poslije jedne utakmice suspenzije u tim Oklahome vratio se Rasel Vestbruk i postigao je 42 poena, uz 11 skokova i šest asistencija. Oklahoma je izgubila četvrtu uzastopnu utakmicu, odnosno 10. u posljednjih 14. Tander je šesti na tabeli Zapadne konferencije, ali sa samo pola utakmice više od osmog mjesta, posljednjeg koje vodi u plej-of.

Košarkaši Majamija pobijedili su San Antonio sa 110:105 i prekinuli njihov niz od devet pobjeda. Goran Dragić bio je najefikasniji u ekipi Majamija sa 22 poena, Dion Vejters postigao je 18, a Džoš Ričardson 15 poena. U posljednjoj utakmici u San Antoniju, pošto će na kraju sezone završiti karijeru, Dvejn Vejd postigao je 11 poena, uključujući i "trojku" sa polovine terena, poslije koje je dobio ovacije navijača, uprkos tome što im je bio tokom godina bio veliki rival.

San Antonio je prije utakmice video klipom prikazao najbolje trenutke iz 16-godišnje karijere Dvjena Vejda, uključujući i sa utakmica finala NBA lige iz 2013. i 2014. godine. Po završetku videa, trener San Antonija Greg Popović uručio je poklon Vejdu i potpisane dresove "velike trojke" tog kluba, Tima Dankana, Tonija Parkera i Manua Đinobilija.

Šestorica igrača San Antonija postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji sa po 17 bili su Lamarkus Oldridž, Demar Derozan i Marko Belineli.

Košarkaši Filadelfije pobijedili su Boston sa 118:115. Džoel Embid predvodio je tim do pobjede sa 37 poena i 22 skoka. Džimi Batler dodao je 22, a Tobajas Hari 21 poen.

Kajri Irving bio je najefikasniji u ekipi Bostona sa 36 poena, devet skokova i četiri asistencije.

U ostalim utakmicama Klivlend je pobijedio Milvoki sa 107:102, dok je Juta pobijedila Njujork sa 137:116. Čikago je poslije produžetka pobijedio Vašington sa 126:120, dok je Portland pobijedio Dalas sa 126:118..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније