Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

23. 03. 2019. 21:54 >> 21:17

BERON ČOVJEK ODLUKE

Zvezda kroz dramu do vođstva u seriji

Košarkaši Crvene zvezde poveli su danas protiv Partizana u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige. Zvezda je u prvoj utakmici kao domaćin u hali "Aleksandar Nikolić" poslije produžetka pobijedila sa 106:101 (21:11, 15:24, 24:28, 25:22, 21:16).Naredna utakmica igraće se sljedeće subote od 19.00, a domaćin će biti Partizan.

Zvezda se bolje snašla u uvodnim minutima, a najraspoloženiji bio je Bili Beron koji je s dvije vezane trojke sredinom prve dionice doveo svoj tim do devet poena prednosti 11:2. Partizan je u tim trenucima bio veoma konfuzan u napadu, ređale su se greške, te su "crveno-bijeli" došli do dvocifrene prednosti na kraju prve četvrtine 21:11.

Serijom Partizana od 5:0 na početku druge četvrtine "crno-bijeli" uhvatili su priključak, ali je Rivers odbio nalet rivala i Zvezdu ponovo odveo do dvocifrene prednosti. Djelovalo je da će Zvezda bez većih problema privesti prvo poluvrijeme kraju s dvocifreom prednosti, ali nakon serije grešaka "crveno-bijelih" i promašenih šuteva za tri poena, Partizan je uspio da doše do samo poen zaostatka - 35:36.

Treća četvrtina u potpunosti je pripala Partizanu, koji je u jednom trenutku predvođen Vanjom Marinkovićem, koji je pogodio dvije trojke, došao do vođstva od 11 poena. Zvezda je ipak uspjela da se vrati u finišu treće dionice, a najviše zahvaljujući Čoviću, Davidovcu i Dobriću koji je uz zvuk sirene pogodio za tri i 60:63.

Kako su okončali treću, tako su ušli i u posljednju četvrtinu "crveno-bijeli". Dobrić i Čović su serijom od 8:0 doveli Zvezdu do preokreta i vođstva od 68:63.

Seriju Zvezde okončao je trojkom o tablu kapiten Partizana Novica Veličković, ali formalni domaćin utakmice uspijevao je svaki put da odgovori na drugoj strani. U posljednja dva minuta utakmice ekipe su ušle u egalu - 80:80, ali je Davidovac s par dobih poteza, kako u napadu, tako i odbrani "crveno-bijele" odveo do 84:80.

Imala je Zvezda priliku da riješi utakmicu na 30 sekundi do kraja, pošto je imala i napad, ali Čović nije pogodio trojku. To je na drugoj strani pošlo za rukom Marinkoviću za 83:84 na 24 sekunde do kraja. Partizan je odmah napravio faul i poslao Čovića na liniju penala, ali je plejmejker samo jednom bio precizan za 85:83. "Crno-bijeli" su potom imali napad koju je polaganjem na 2,9 sekundi prije kraja okončao Aleks Renfro.

Trener Zvezde Milan Tomić zatražio je tajm-aut, a odigran je napad za Kejsi Riversa, ali on ipak nije pogodio za dva s poludistance, pa se otišlo u produžetke.

U dodatnih pet minuta gotovo 120 sekundi igralo se poen za poen, ali onda Partizan nije realizovao jedan napad, da bi na drugoj strani Davidovac pogodio za dva uz dodatno slobodno bacanje za 94:91.

Stratos Perpeloglu je na drugoj strani pogodio dva slobodna bacanja, ali uslijedila je serija od pet uzastopnih poena Radeta Zagorca kojim je doveo "crno-bijele" do izjednačenja.

U posljednjem minutu utakmicu je riješio Bili Beron sa pet uzastopnih poena, kada je nakon nesportske greške Đorđa Gagića poentirao za dva, te pogodio slobodno bacanja, a nakon solo prodora položio za dva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније