Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina, objavila B.B. ]

24. 03. 2019. 16:42   >>  16:05

ODLUČIĆE NIJANSE

Šehović: Moramo izvući najbolje iz sebe

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Zagrebu sa Cedevitom prvu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige. Kapiten Suad Šehović poručio je da podgorički košarkaši u predstojećim duelima sa Cedevitom moraju izvući najbolje iz sebe.

"Došao je onaj dio sezone za koji smo se borili, igrali i spremali - za najvažnije utakmice u kojima moramo biti najbolji, utakmice koje će odlučiti da li je sezona uspješna ili neuspješna. Spremamo se, najvažnije je da smo zdravi i da smo svi na okupu. Dobro se poznajemo. Odigrali smo dva meča tokom sezone, tako da će nijanse odlučiti", rekao je Šehović.

On smatra da će pobijediti koncentrisanija i borbenija ekipa, odnosno ona koja više bude željala pobjedu.

Šehović je kazao da, ukoliko Budućnost pokaže što umije, pobjeda neće izostati.

"Ukoliko budemo pokazali ono što možemo mislim da pobjeda neće doći u pitanje. Ulog je veliki, ima pritiska, ali ćemo ga nadam se pretvoriti u pozitivni, koji će rezultirati našom dobrom igrom", rekao je Šehović.

Podgorički i zagrebački tim ligaški dio šampionata završili su sa istim učinkom, po 16 pobjeda i šest poraza, ali je drugo mjesto ieventualna majstorica u polufinalnoj seriji zahvaljujući boljem međusobnom skoru pripala hrvatskom šampionu.

Cedevita je prvi ligaški međusobni duel pred svojim navijačima dobila 63:58, dok je u Podgorici slavila Budućnost 80:78.

Do sada su odigrali 31 zvaničan meč, od kojih je Cedevita dobila 16. Budućnost je u Zagrebu slavila tri puta, u 14 do sada odigranih mečeva. Podgorički i zagrebački tim treći put rivali su u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Cedevita je 2015. godine, nakon velikog preokreta, sa 3:2 u seriji izborila finale, dok je prošle sezone Budućnost sa 2:1 u pobjedama izborila borbu za trofej, koji je kasnije i osvojila.

To je podgoričkom timu i jedino finale regionalnog takmičenja, dok je Cedevita četiri puta bila finalista, ali nijednom nije osvojila trofej.

Trener Budućnosti Jasmin Repeša, predvodeći Cedevitu, izgubio je dva finala, 2014. od Cibone i godinu kasnije od Crvene zvezde.

Prvi duel počeće u 19 sati. U polufinalu igra se na dvije pobjede.

Revanš će biti odigran 31. marta u Podgorici, dok će Cedevita biti domaćin eventualne treće utakmice 7. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније