Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

25. 03. 2019. 14:38   >>  14:03 11

FIBA

Slovenija među sedam kandidata za Eurobasket 2021.

Sedam nacionalnih federacija prijavilo se za organizaciju Evropskog prvenstva 2021. godine, saopštila je danas evropska zona Međunarodne košarkaške federacije (FIBA Evropa).

Češka, Estonija, Njemačka, Gruzija, Mađarska, Italija i Slovenija podnijele su kandidaturu do 15. marta, kada je bio krajni rok.

Pošto nijedna kandidatura ne podrazumijeva samostalno održavanje Evropskog prvenstva, potvrđeno je da će 2021. godine grupna faza biti organizovana u četiri zemlje, a jedna od njih biće domaćini u završnoj fazi.

Takav vid organizacije bio je i 2015. godine, kada su Evropski šampionat zajedno organizovale Hrvatska, Njemačka, Francuska i Letonija, kao i dvije godine kasnije, kada je Svjetsko prvenstvo igrano u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Koje četiri zemlje će biti organizatori Eurobasketa 2021, FIBA Evropa odlučiće u julu.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније