Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Arena / Pobjeda ]

02. 04. 2019. 13:05 >> 12:32

GORDIĆ VJERUJE

"Bio sam spreman, imamo šansu u Zagrebu"

Plejmejker Budućnosti Nemanja Gordić kazao je da zna šta ih čeka u Zagrebu, ali vjeruje da imaju dobre šanse da se plasiraju u finalnu seriju plej-ofa ABA lige.

Slalomaški dribling Nemanje Gordića, pa polaganje i koš u 14. minutu, pogurali su ekipu Budućnost Volija nakon perioda krize igre protiv Cedevite i tajm-auta trenera Jasmina Repeše.

Plejmejker aktuelnog ABA prvaka tu se nije zaustavio.

Nemanja je protiv bivšeg kluba Cedevite, u drugom polufinalnom ABA meču odigranom u nedjelju u Podgorici, odigrao na nivou partija iz plej-ofa prethodne, istorijske šampionske sezone. Prodori, asistencije, realizacije sa distance, samo dva promašaja na meču, liderski pristup jasni znaci daje želio da preuzima odgovornost. Da odigra liderski.

“Imali smo dobru energiju tokom većeg dijela meča. Mi smo na samom startu igrali malo nervoznije, što je i normalno kada su ovakve utakmice u pitanju. Cedevita je odlična ekipa, a kada smo napravili vodstvo više ga nijesmo ispuštali. Rezultat je možda previše ubjedljiv, nije bilo uopšte lako”, rekao je Gordić.

Odigrao je 16 minuta, šutirao čak 7-5 iz igre i 1-1 sa linije bacanja. Uz 11 poena imao je i tri asistencije i skok, uz samo jednu izgubljenu loptu.

“Bio sam zaista spreman, mentalno i fizički. Kompletna ekipa je bila na visokom nivou, što se mentalnog stanja tiče. Nije lako igati kada ste “pritjerani uza zid. Odbranili smo domaći teren, imamo majstoricu u Zagrebu. Znamo što nas čeka, ali vjerujemo da imamo dobre šanse”, rekao je Gordić.

U 33. minutu dosuđen mu je namjeran faul u duelu sa Krušlinom. Cedevita je serijom 7:0 došla na tri poena deficita, ali ,,plavi” nijesu dozvolili preokret… U konkretnoj situaciji, utisak je, da mu je namjerna lična greška dosuđena prestrogo.

“Nije ni arbritrima lako suditi ovakve utakmice. Ogroman pritisak je i na njima, da odrade posao vrhunski u samoj završnici sezone. Što se tiče baš tog faula, bilo je možda malo prestrogo dosuđeno. Nije to bilo toliko jako guranje, Krušlin je pao pa je možda zbog toga to arbitru izgledalo tako. Najvažnije da nije uticalo na ishod utakmice”, rekao je Gordić.

Jedan od najiskusnijih u timu je jasan, Budućnost Voli je one fundamentalne stvari u igri radila dobro. Baš kako je trener Repeša tražio kontrola skoka, agresivnost…

“Baš smo komentarisali u svlačionici, pobijedili smo sa 15 poena razlike, u obaveznom dijelu odigrali smo možda najbolje do sada. Bilo je dosta bolje nego u Zagrebu. U drugom poluvremenu smo pogodili važne šuteve. Pogađala je i Cedevita, izuzetno teške šuteve. U Zagrebu u nedjelju u majstorici sve ono obavezno, skokovi, odbrana, bacanja, moraju biti na nivou. A šut, nikad se ne zna, to dođe kao rezultat dobro odrađenog posla u drugim segmentima”, zaključio je Gordić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније