Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 02. 2013. 23:26 >> 23:22

MONTEPASKI U SJAJNOJ FORMI

EVROLIGA: I Kaha pala u Sijeni

Montepaski je, u posljednjem meču sedmog kola Evrolige, savladao Kahu Laboral sa 85:74 (22:23, 13:14, 26:13, 24:24).

 

Ključni dio utakmice desio se u trećoj  četvrtini, kada je italijanski tim stigao do 11 poena viška i tu prednost sačuvao do kraja.

U pobjedničkom timu istakao se Bobi Braun sa 18 poena, dok je Dejvid Mos briljirao u skoku sa 11 uhvaćenih lopti, a imao je devet poena.

U gostujućoj ekipi, Lampe je imao 17 poena, pratio ga je Nemanja Bjelica sa 15 poena i sedam skokova, čemu je dodao tri ukradene lopte i dvije asistencije.

Turski dvoboj u sedmom kolu Top 16 faze Evrolige pripao je Fenerbahčeu. „Kanarinci“ su bili bolji od Bešiktaša 78:72, (19:15, 13:27, 16:13 i 30:17).

Bio je ovo tek drugi trijumf Fenera u sedam odigranih mečeva. Najefikasniji kod pobjednika bio je Bojan Bogdanović. Hrvatski košarkaš je ubacio 25 poena, imao tri asistencije i dvije blokade. Dobru podršku je imao u Davidu Andersenu (13 poena) i Oguzu Savasu (12 poena). Bo Mekejleb je imao za njega skroman učinak od 10 poena, ali je na to dodao i četiri ukradene lopte. 

Za goste je Damir Markota ubacio 15 poena, a bivši plej Partizana Kurtis Džerels 14, uz tri ukradene lopte.

Olimpijakos je nakon preokreta pobijedio Himki sa 87:82 (19:23, 16:20, 19:17, 33:22). Grčki tim je dugo patio u Podmoskovskoj regiji, gubio i sa 12 razlike, ali je pokazao da ga ne treba otpisivati. 

Serijom od četiri uzastopne trojke u četvrtoj četvrtini, „crveno-bijeli“ su uspjeli  da preokrenu rezultat u svoju korist, a stečenu prednost su do kraja odbranili zahvaljujući Kajlu Hajnsu i Vasilisu Spanulisu.

Grci su ovim "brejkom" stigli Himki na tabeli Grupe F, gdje dominira Barselona, a prati je Montepaski Sijena.

Himki je u trećoj dionici vodio 52:40, kada je zvanični šampion Evrope krenuo u potjeru. Do početka četvrte četvrtine bilo je "minus 6", a onda su uslijedile četiri uzastopne trojke. Redom su pogađali Spanulis, Pero Antić, Kostas Slukas za 68:68, a onda i Ejsi Lo za 68:71.

Domaćinu je ušla „voda u uši“, što je iskoristio Hajns sa dva polaganja i Olimpijakos je poveo 76:70.

Tandem Hrvata Krešimir Lončar i Zoran Planinić uspjeli su da vrate neizvjesnost u meč (76:78) na ulasku u posljednji minut, ali tada je Spanulis asistirao  Hajnsu  za 80:76, a kada je na drugoj strani 48 sekundi pre kraja Planinić pogodio  dvojku, Spanulis je uzeo loptu i završio sve sam.

Pogotkom preko ruke Planinića, fenomenalni Spanulis je riješio meč. Inače, Spanulis je meč je završio sa 19 poena i sedam asistencija. Hajns je takođe dao 19, a Kostas Papanikolau 14 poena. Kod Himkija odlične role Planinića (17 p, 13 as, 6 sk), Lončara (19 p, 9 sk) i Pola Dejvisa (20 p, 9 sk) nijesu donijele pobjedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније