Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 08. 2013. 14:28 >> 14:32
2

DOBRO RAZMISLIO

Pavićević: Rajs je trenutno potrebniji

"Tokom priprema pojavila se dilema, ali zaključili smo da je za selekciju najbolje da ovu akciju vodi Tajris Rajs", kazao je selektor Pavićević u emisiji "Živa istina", koja se emituje večeras, prenosi Antena M.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji počinje za pet dana, Pavićević je objavio koji igrači će braniti boje crnogorske reprezentacije, a najveća dilema bila je ko će igrati na poziciji pleja. Naš selektor je birao između dva Amerikanca, ali se na kraju odlučio za Tajrisa Rajsa. Otpao je Tejlor Ročesti, koji je za Crnu Goru igrao u kvalifikacijama.

"Ročesti je napravio sjajnu sezonu ili ti ljetnju akciju sa nama. Praktično je bio jedan od stožera našeg uspjeha u kvalifikacijama. Međutim, tokom priprema pojavila se dilema, u skladu sa protivnicima, kao što su Makedonija, koja ima igrača izrazitih fizičkih sposobnosti kao što je Mekejleb, ili Zek Rajt u BiH, ili Nedović i Marković u Srbiji. Mi smo, uz neko pažljivo promatranje cijelih priprema, uz naglasak da su oba igrača izuzetno dobri momci i igrači, zaključili da je za selekciju najbolje da ovu akciju vodi Tajris Rajs", kazao je Pavićević.

"Nikolino "ne" našoj reprezentaciji se poklapa sa Nikolinim "ne" španskoj reprezentaciji. On je značajan član naše zajednice, ne samo košarkaške. Ima svoj kamp gdje pokušava da prenese svoja znanja i iskustva djeci. Isto tako, sa donacijama učestvuje u našoj pravoslavnoj crkvi. Imao sam priliku da vidim da je dosta uvažen član naše zajednice, i smatram da bi svi voljeli da se on pojavi kao ozbiljan igrač i čovjek u crnogorskoj reprezentaciji. Mi smo mu naznačili da je dobrodošao kući naredne sezone. On je zahtijevao još jednu godinu da dobro razmisli, što i nije neki neuspjeh, jer je on imao prije toga priliku da igra za Španiju".

Pavićević je istakao da ekipa do početka Eurobasketa mora da radi na još par stvari.

"Imamo još nekoliko važnih stvari da obavimo prije nego što odemo. Nijesmo još uvjeke "namješteni". Mi ne tovimo prase pred Božić, ali sigurno imamo još nekoliko važnih stvari da obavimo prije nego što odemo, a to nije baš onako kako bi trener baš od srca poželio", dodao je on.

Reprezentacija u nedjelju putuje u Sloveniju, a prvi meč na šampionatu odigraće 4. septembra protiv Makedonije, a rivali u grupi B u Jesenicama su još Srbija, Litvanija, Bosna i Hercegovina i Letonija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније