Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

17. 04. 2019. 07:59 >> 07:59

NBA LIGA

Denver vratio seriju na početak!

Košarkaši Denver Nagetsa su savladali San Antonio Sparse u spektakularnoj drugoj utakmici serije prve runde plej-ofa Zapadne konferencije.

Ekipa Grega Popoviča je u dva navrata imala po 19 poena prednosti, vodila je tokom cijelog meča, ali se u posljednjoj četvrtini probudio Džamal Marej, ubacio 21 poen, poslije osam uzastopnih promašaja i poveo svoj tim do pobjede rezultatom 114:105.

Od samog starta utakmice je bilo evidentno da je u glavama košarkaša iz Kolorada još misao o prvoj utakmici serije.

Posebno je pod utiskom bio Marej, pa je ekipu morao da vodi Pol Milsap, a i da istovremeno bude u konstantnoj borbi sa Lamarkusom Oldridžom.

Na kraju je krilni centar završio meč sa 20 poena i njemu idu velike zasluge za uopšte priliku Nagetsa da stignu do preokreta.

Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Jokić je konstantno bio udvajan, nije mogao da pronađe laku poziciju za koš, ali su njegove dvije trojke u ključnim momentima dale impuls cijelom timu da se trgne iz agonije.

Na kraju je stigao do 21 poena, 13 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte, uz šut iz igre 7/15.

Do Marejeve eksplozije u posljednjoj dionici bekovsku liniju Nagetsa u životu je održavao samo Geri Heris, kako trojkama, tako i zakucavanjima u kontranapadima.

Meč je završio sa 23 poena, dok je najefikasniji Marej imao poen više. Vrijedi istaći i sjajne partije Malika Bizlija i Monteja Morisa, jer su pružili značajnu podršku Herisu, dok Marej "nije stigao na utakmicu".

Na drugoj strani je viđena standardna okolnost - Demar Derouzan je odigrao fenomenalnu partiju začinjenu sa 31 poenom, dok je Oldridž ostao na 24.

Atake Denvera u trećoj deonici je sjajno odbijao Derik Vajt (17) poena, dok su učinci aktera sa klupe izostali u drugom poluvremenu, iako su u prvoj dionici umeli da odmijene startere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније