Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

18. 04. 2019. 08:56   >>  08:56

NBA LIGA

Hjuston i Milvoki bez premca

Košarkaši Hjuston Roketsa i Milvoki Baksa bili su sigurni u drugim mečevima plej-of serija.

Hjuston je poveo sa 2-0 u seriji Zapada protiv Juta Džeza, dok je Milvoki istim rezultatom na Istoku poveo protiv Detroit Pistonsa.

Roketsi su i drugi meč zaredom "oduvali" Jutu sa terena i sada slavili pobjedu od "samo" 20 razlike, naspram prve koja je iznosila 32 poena prednosti.

Prednost domaćina iz Teksasa je u jednom trenutku iznosila i 28 poena, ali je gost uspio da koliko-toliko ublaži poraz.

Još jedanput najbolji bio je Džejms Harden sa tripl-dablom od 32 poena (11/24), 13 skokova i deset asistencija. Kris Pol je bio odličan u odbrani, a što se statistike tiče imao je 17 poena, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Pi Džej Taker i Erik Gordon dodali su po 16 poena.

Na drugoj strani Istakli su se Rojs O'Nil i Riki Rubio sa po 17 poena. Derik Fejvors je ubacio 14 (12 skokova), dok su Donovan Mičel i Rudi Gober imali po 11.

Milvoki je od Detroita bio ponovo ubjedljiv. Poslije prvog meča i +35, sada je bilo +21 (120:99).

Pistonsi su se odlično držali u igri tokom prvog poluvremena i na pauzu otišli sa vođstvom od pola koša, ali se za tim Dvejna Kejsija sve raspalo u nastavku igre.

Prednost Baksa je u nastavku rasla sve brže i brže, a Pistonsi nijesu nikako mogli da zaustave nalet domaćina. Treća četvrtina završena je rezultatom 35:17 i tu je svaka nada gostiju utihnula.

Od Janisa Adetokumba vidjeli smo novu dominantnu partiju (26 poena, 12 skokova). Erik Bledso ga je u poenima nadmašio za jedan, dok je Kris Midlton imao 24, uz osam asistencija.

Pistonse je predvodio Luk Kenard sa 19 i Redži Džekson i Andre Dramond sa po poenom manje. Detroitov centar upisao je i učinak od 16 uhvaćenih lopti.

Obje serije iz ovog teksta sada mijenjaju domaćina, a naredni mečevi su na programu u noći između subote i nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније