Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

31. 08. 2013. 15:07 >> 15:07
1

SREĆNO U SLOVENIJI

Košarkaši sjutra putuju na EP

Crnogorski košarkaši sjutra kreću za Sloveniju, koja će od 4. do 22. septembra biti domaćin Evropskog prvenstva.

Nakon 54 dana priprema, desetina treninga i šest pripremnih mečeva, u kojima su ostvarili polovičan učinak, izabranici Luke Pavićevića spremni su za drugi nastup na smotri najboljih selekcije u Evropi.

U taboru našeg nacionalnog tima vjeruju da su spremni za izazove koji ih očekuju u Sloveniji.

„Znamo da su očekivanja svih u Crnoj Gori velika, što je i razumljivo poslije fantastičnih izdanja u kvalifikacijama, ali Evropsko prvenstvo je potpuno nova priča i očekuje nas znatno teži zadatak nego što je to bio slučaj prošlog ljeta. U Sloveniji nema lakih protivnika jer je veliki broj reprezentacija koje dolaze sa željom da naprave dobar rezultat, a grupa u kojoj se nalazimo je možda i najteža u preliminarnoj fazi. Imamo iskustvo sa prethodnog prvenstva Evrope kada se nijesmo proslavili, a siguran sam da ovog puta neće izostati velika želja i da ćemo u svakom meču pružiti maksimum kako bi se na pravi način suprotstavili svim rivalima u grupi“, kazao je, za sajt KSCG, reprezentativni krilni centar Vladimir Dašić.

On, kao i selektor Luka Pavićević, smatra da su Litvanija i Srbija favoriti za osvajanje prva dva mjesta, dok ostale reprezentacije imaju podjednake šanse da se bore za treće mjesto u grupi.

„Vjerujem da imamo kvalitet da dođemo do cilja i izborimo plasman u drugu fazu, što bi bio odličan rezultat“, kaže Dašić.

''Crveni'' nastup na Eurobasketu u Sloveniji počinju duelom protiv Makedonije, koja je bila rival i na startu prethodnog šampionata Evrope u Litvaniji, kada je naša reprezentacija slavila nakon produžetka 70:65.

„Makedonija je sjajna reprezentacija, koja igra veoma brzo i ima sjajne pojedince. Pokazali su kvalitet na prethodnom EP kada su bili najprijatnije iznenađenje, a prednost tog tima je činjenica da su zadržali okosnicu ekipe i da već nekoliko godina nastupaju gotovo u nepromijenjenom sastavu. Mekejleb, Ilijevski, Antić i braća Stojanovski su igrači koji su nosioci igre Makedonije i maksimalno ih respektujemo. Ipak, i mi imamo svojih aduta i prednosti koje moramo da iskoristimo jer sigurno je da imamo kvalitet da ostvarimo pobjedu na startu“, zaključio je Dašić koji je sa 20 poena i 16 skokova bio najzaslužniji za pobjedu protiv Makedonije na prethodnom Eurobasketu u Litvaniji.

Uoči odlaska za Sloveniju, na aerodromu će, u 14 sati, biti organizovana konferencija za novinare, na kojoj će govoriti selektor Pavićević i kapiten Blagota Sekulić.

Nakon leta za Ljubljanu, naša košarkaška ekspedicija će, autobusom nastaviti put do Kranjske Gore, gdje će biti smještena tokom preliminarne faze. Naš prvi meč na šampionatu je u srijedu, 4. septembra, protiv Makedonije. U našoj grupi su još reprezentacijeLitvanije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Letonije. Tri prvoplasirane reprezentacije iz prve faze prolaze dalje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније