Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

23. 04. 2019. 10:31 >> 10:31

UPRAVA NEMA STRPLJENJA

Finiks Sansi otpustili Kokoškova

Uprava Finiks Sansa uručila je otkaz treneru Igoru Kokoškovu i to poslije svega jedne godine saradnje.

Jedna sezona nije bila dovoljna da Kokoškov (47) uvjeri rukovodstvo Sansa da je on pravi čovjek za njihovu klupu. Nakon razočaravajuće sezone Finiks je u ponedjeljak veče otpustio Kokoškova, koji je bio prvi evropski trener koji je vodio NBA klub.

"Nakon opsežne analize odlučio sam da je najbolje krenuti u drugom smjeru kada je riječ o našoj glavnoj trenerskoj poziciji. Želim da zahvalim Kokoškovu na njegovom radu u protekloj sezoni i poželim mu sve najbolje u budućnosti", rekao je Džejms Džons, generalni menadžer Finiksa, prenosi Anadolija.

Kao jedan od kandidata da naslijedi Kokoškova pominje se Montoj Vilijams, pomoćni trener iz Filadelfije.

Kokoškov je u Sanse stigao s nadom da će poboljšati stanje u ekipi, koja je u sezoni 2017/18 ostvarila najgori skor u istoriji 21 pobjeda - 61poraz. No, stvari su otišle u još gorem smjeru pa je Finiks sezonu pod vodstvom srbijanskog trenera završio s novim negativnim rekordom 19-63.

Kokoškov je proveo čak 18 sezona kao pomoćnik u NBA-u, prije nego što je postao glavni trener u Sansima. Radio je u Juti, Orlandu, Klivlendu, Detroitu i Los Anđeles Klipersima. Čak sedam godina, od 2008. do 2015, bio je selektor Gruzije. Bio je i selektor Slovenije, koju je na Eurobasketu 2017. odveo na tron Starog kontinenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније