Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

25. 04. 2019. 09:43   >>  09:43

NBA LIGA

Hjuston u polufinalu Zapada, Klipersi produžili seriju

Košarkaši Hjustona plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige pošto su noćas u petoj utakmici pobijedili Jutu sa 100:93.

Hjuston je sa 4:1 u seriji pobijedio Jutu i treći put uzastopno se plasirao u polufinale, u kome će igrati protiv pobjednika duela Golden Stejta i Los Anđeles Klipersa.

Roketse je predvodio Džejms Harden sa 26 poena, šest skokova, šest asistencija, četiri blokade i tri ukradene lopte. Klint Kapela postigao je 16 poena uz 10 skokova, Erik Gordon 15 poena, a Kris Pol 15 poena, osam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Hjuston je imao 12 ukradenih lopti i 12 blokada, prvi put u meču plej-ofa još od 1994 godine i pete utakmice finala Zapadne konferencije.

"Nijesmo ubacili onoliko šuteva koliko smo htjeli, ali u posljednjih nekoliko utakmica odbrana nas je održala", rekao je Harden.

U ekipi Jute najefikasniji je bio Rojs O'Nil sa 18 poena, Riki Rubio postigao je 17 poena uz 11 asistencija, a Dže Krauder 15 poena i 10 skokova. Donovan Mičel, koji je u prošloj utakmici postigao 31 poen, noćas je ubacio 12 poena i promašio je svih devet šuteva za tri poena.

Los Andjeles Klipersi pobijedili su Golden Stejt sa 129:121 i smanjili na 2:3 u plej-ofu Zapada.

Kliperse je predvodio Lu Vilijams sa 33 poena, 10 asistencija i četiri poena. Dobru partiju prikazali su Danilo Galinari sa 26 poena i sedam skokova i Montrez Harel sa 24 poena i pet skokova.

"Naš cilj je bio da produžimo seriju i odigramo još jednu utakmicu na domaćem terenu. Pogriješili su što su mislili o polufinalu", rekao je Vilijams.

U ekipi dvostrukog uzastopnog šampiona najefikasniji je bio Kevin Durent sa 45 poena, šest asistencija, šest skokova i dve blokade. Stefen Kari dodao je 24 poena, a Klej Tompson 22.

Naredna šesta utakmica na programu je u petak uveče u Los Andjelesu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније