Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 09. 2013. 16:55   >>  17:05

KRUNA CIKLUSA

Pavićević: Cilj je plasman u drugu fazu

Cilj seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu (EP) u Sloveniji biće plasman u drugi krug takmičenja, kazao je selektor Luka Pavićević. Crna Gora će na EP u Sloveniji, koje počinje u srijedu igrati u grupi B u Jesenicama sa reprezentacijama Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegocine (BiH) Litvanije i Letonije.

Pavićević je će cilj ostvariti pobjedama protiv direktnih konkurenata.

"Zdravi smo, fizički spremni i uz nekoliko manjih taktičkih nedostataka putujemo u Sloveniju, da na trodnevnom turniru protiv direktnih konkurenata Makedonije, Letonije i BiH ostvarimo plasman u drugu rundu, koji bi predstavljao krunu dvogodišnjeg ciklusa", rekao je Pavićević na konferenciji za novinare, uoči polaska za Sloveniju.

On je kazao da je za dobar rezultat na EP u Sloveniji neophodno da se poklopi mnogo faktora, navodeći da su igrači i stručni štab naporno radili na tome."Imamo kontinuitet, koji će nam uz mirnoću, vjeru i hrabrost pomoći da ujednačimo igru. Optimista sam da će nivo našeg kvaliteta, volje i želje biti na najvišoj tački, kako bi smo ostvarili zacrtani cilj a to je plasman u drugu fazu", rekao je Pavićević.

On je očekivanja dijela javnosti, koji su Crnu Goru svrstali u krug osvajača medalja, označio kao nerealna.

"Očekivanja da osvojimo jednu od medalja, ili "bar" peto mjesto, nijesu realna postavka stvari. Ovo ne govorim kao navijač, jer kao takav i ja želim vrhunski rezultat, već kao ličnost koja prati razvoj evropske košarka u posljednje tri decenije", rekao je Pavićević.

On je, kao glavne favorite za visok plasman označio reprezentacije Francuske, Španije i Litvanije.

"Francuska, Španija i Litvanija imaju kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima, tu treba izdvojiti i Tursku, Grčku , Srbiju, Rusiju i domaćina Sloveniju, tako da bi očekivanje medalje od crnogorske reprezentacije bilo zaista nerealno", rekao je Pavićević.

On je kazao da su nešto slabiji rezultati u kontrolnim utakmica posljedica velike želje, ali i problema sa povredama sa kojima se stručni štab susretao tokom priprema.

"Slabosti koje smo pokazivali u prijateljskim utakmicama proističu iz velike želje i očekivanja, a treba imati u vidu dda smo prvi dio priprema odradili samo sa Dašićem i Dubljevićem na centarskim pozicijama.Bjelica i Sekulić su došli povrijeđeni, Peković se nije priključio pripremama, dok je Vučević došao kasnije", rekao je Pavićević.

On je zadovoljan kako se u trenažni proces uklopio krilni centar Nikola Vučević.

"Vučević se dobro uklopio, za tri nedjelje rada morao je da radi dodatnim naporima, kako bi bio na nivou saigrača. Volio bih da je takav igrač i potencijal od početka radio sa nama, ali je bitno da je uspio da se po formi približi saigračima", rekao je Pavićević.

Kapiten crnogorske reprezentacije Blagota Sekulić kazao je da vjeruje da Crna Gora ima kvalitet za plasman u drugi krug na EP u Sloveniji.

"I pored brojnih problema želimo da ispunimo cilj, a to je plasman u drugu rundu. Biće veoma teško, jer igramo u možda najtežoj grupi. Moramo pokazati ogromnu volju i želju kako bi smo pobijedili bilo koju ekipu, ali sigurno je da imamo kvalitet", rekao je Sekulić.

On je kazao da je donekle sanirao povredu, kao i da je spreman za izazove koji ga očekuju u Sloveniji.

"Imao sam problema sa povredom, ali sada je sanirana, pa mogu reći da sam 80 odsto spreman", rekao je Sekulić.

On je utakmicu prvog kola protiv Makedonije označio kao bitnu, ali ne i presudnu za plasman u drugi krug.

"Utakmica protiv direktnih konkurenata za plasman u drugi krug je veoma važna, ali ne i najbitnija, jer nakon toga preostaju još četiri utakmice, tako da svaka ekipa ima svoju šansu", rekao je Sekulić.

(tekst: Mina, foto: sajt: KSCG)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније