Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 09. 2013. 14:19 >> 14:19

EP - SLOVENIJA

„Crveni“ odradili prvi trening

Košarkaška reprezentacija Crne Gore odradila je prvi trening u Sloveniji, koja će od srijede biti domaćin smotre 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

„Crveni“ su trenirali u „Vitranc areni“ na Kranjskoj Gori, a večeras će odraditi i prvi trening u „Podmežakla areni“, u kojoj će se igrati utakmice grupe B, u kojoj su rivali Litvanija, Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Letonija.

Atmosfera u timu je sjajna i zdravstveni bilten je povoljan, jer nema problema sa povredama, kazao je selektor Luka Pavićević. 

„Svi igrači su u dobrom stanju iako postoje određeni problemi, ali radi se o manjim problemima. Atmosfera je radna i onakva kakva bi trebalo da bude s obzirom na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo, a to je da nas samo dva dana dijele od početka Evropskog prvenstva. Mislim da je dobra stvar što smo doputovali u Sloveniju dva dana prije početka prvenstva, kako bi se smjestili u Kranjskoj Gori i na pravi način odradili posljednje treninge pred meč protiv Makedonije u Jesenicama. Što se tiče duela protiv Makedonije, najviše neizvjesnosti postoji oko Pera Antića koji je doživio povredu, ali će on biti spreman prema informacijama koje mi imamo. To je značajna situacija što se tiče Makedonije, ali skoncentrisani smo samo na ono što mi treba da uradimo“, kazao je selektor Luka Pavićević.

Centar Orlanda Nikola Vučević uz Vladimira Dašića i Milka Bjelicu jedan je od trojice igrača koji su nastupili i na prethodnom Eurobasketu u Litvaniji prije dvije godine, kada je naša reprezentacija na startu savladala upravo Makedoniju nakon produžetka (70:65), ali je nakon toga doživjela četiri poraza, pa je eliminisana u prvoj fazi.

„Na prethodnom Eurobasketu se nijesmo proslavili, ali sada znamo što je cilj i želimo da se plasiramo u drugu fazu. Imamo kvalitet da ostvarimo cilj i vjerujem da ćemo uspjeti, ali je izuzetno značajno da krenemo pobjedom“, kazao je Vučević.

Najmlađi član nacionalnog tima Nikola Ivanović ističe da je atmosfera u timu sjajna i da svi igrači s nestrpljenjem očekuju početak Eurobasketa.

„S nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva i premijerni meč protiv Makedonije. Atsmofera je sjajna i vjerujem da će biti na još višem nivou nakon duela protiv Makedonije koji je veoma važan za nas“, kaže Ivanović.

„Crveni“ će prvi meč na šampionatu odigrati protiv Makedonije u srijedu u 17 sati i 45 minuta.

(kscg.me)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније