Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

18. 05. 2019. 16:55 >> 16:53
2

BARTOMEU SAOPŠTIO

ABA liga neće dobiti dva mjesta u Evroligi

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bartomeu odagnao je sve dileme - naredne sezone u elitnom takmičenju neće biti dva kluba iz ABA lige.

Već mjesecima se spekuliše o tome da bi prva dva kluba iz ABA lige mogla da izbore plasman u Evroligu. Igranju u EL nadao se i Partizan preko "vajld karda".

"U ovom trenutku ne mislim da je tako nešto realno. Teško je procijeniti koji klub ima stabilnu strukturu i najbolje uslove za rast, jer u klubovima iz Jadranske lige postoje brojni usponi i padovi. Zbog svega toga mislim da je nerealno da dobiju dva mjesta", kazao je Bartomeu.

On je govorio i o Olimpijakosu, koji želi da istupi iz plej-ofa grčke lige jer su nezadovoljni suđenjem.

"To je pitanje koje se tiče samo kluba i lige i nemamo pravo da se miješamo u to. To što se dešava u Grčkoj neće uticati na Evroligi. Nadam se za dobro košarke da će se situacija rešiti na najbolji mogući način. Obje grčke ekipe imaju kvalitet da budu konkuretne u Evroligi. Ovo pravilo koje glasi da ako se tim ne takmiči u nacionalnoj ligi, ne može da se takmiči ni u Evroligi, to je isključivo kriterijum konkurencije. Ako je tim toliko loš da zbog svojih loših rezultata ispada iz lige, mi moramo nešto da uradimo. Ipak, kako to nije slučaj sa Olimpijakosom, nećemo primijeniti to pravilo", rekao je predsjednik Evrolige.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније