Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

03. 09. 2013. 14:37   >>  14:47 5

EP - SLOVENIJA

Šćepanović: Drugi krug fenomenalan uspjeh

Košarkaška reprezentacija Crne Gore plasmanom u drugi krug Evropskog prvenstva u Sloveniji postigla bi fenomenalan uspjeh, kazao je prvi kapiten crnogorske selekcije Vlado Šćepanović.

Slovenija će od sjutra biti domaćin EP za košarkaše, a Crna Gora će na startu igrati sa Makedonijom.

Šćepanović smatra da će dueli sa Makedonijom, Letonijom i Bosnom i Hercegovinom, u prva tri kola, dati pravi odgovor o mogućnostima i ambicijama crnogorskog nacionalnog tima.

On je kazao da je za crnogorsku reprezentaciju veliki hendikep neigranje Nikole Pekovića.

“To je igrač vrhunske klase, koji je na toj poziciji mogao mnogo da nam pomogne. On je košarkaš koji je trebao da donosi prevagu u našu korist”, rekao je Šćepanović agenciji MINA.

On je kazao da Crna Gora ima solidnu ekipu, podsjećajući da je i bez Pekovića u kvalifikacijama zabilježila maksimalan učinak.

“Kvalifikacije su, ipak jedno, a EP je drugo takmičenje. Imamo nauk iz Litvanije kako ne treba igrati. Od početka treba ući maksimalno angažovano, jakom i timskom igrom, što smo u kvalifikacijama pokazali da nam je jača strana”, rekao je Šćepanović.

On je kazao da je šampionat specifično takmičenje na kojem zbog zgusnutog rasporeda nema vremena za radovanje i tugovanje.

Šćepanović je, komentarišući prvog rivala Crne Gore na šampionatu, kazao da je Makedonija u Litvaniji sve iznenadila, ali da ne vjeruje da i u Sloveniji može nešto slično da ponovi.

On smatra da je igrački reprezentacija Crne Gore iz Litvanije mnogo jača od one koja će nastupiti u Sloveniji.

“Na prvenstvima to ne mora da bude presudno. Reprezentacija koja igra kao tim na šampionatima ima više šansi nego one pojedinačno kvalitetnije. Smatram da reprezentacija Crne Gore ima šansi za drugi krug”, rekao je Šćepanović.

Prema njegovim riječima, odsustvo velikih zvijezda oslabiće šampionat i učiniti ga siromašnijim.

“Osjetiće se drugačiji način igranja i malo manje kvaliteta. Nije isto da li igraju ili ne Peković, Pau Gasol, Dirk Novicki ili Toni Parker. Možda će šampionat po kvalitetu biti malo lošiji, ali sigurno više neizvjesniji i zanimljiviji”, rekao je Šćepanović.



On je kazao da reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije imaju kvalitet i da za njega ne bi bilo iznenađenje da neka od njih u Sloveniji napravi značajniji rezultat.

“Srbija je u pripremnom periodu igrala dobru košarku, Hrvatska ima dobru ekipu, kao i Bosna i Hercegovina, dok je Makedonija bila četvrta u Litvaniji. Slovenija je domaćin i ima kvalitet. Crna Gora uz malo sreće i malo bolje igre od onih u pripremama može napraviti iznenađenje”, rekao je Šćepanović.

On smatra da je Španija iako oslabljena favorit i vjeruje da će i u Sloveniji nastaviti dominaciju.

Crna Gora će na EP igrati u grupi B, u Jesenicama, sa Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Litvanijom i Letonijom.

Plasman u narednu rundu takmičenja izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Crnogorski košarkaši debitantski nastup, prije dvije godine u Litvaniji, završili su u prvoj fazi šampionata, sa pobjedom i četiri poraza.

Jedini trijumf ostvarili su protiv Makedonije, koja će biti prvi rival Crne Gore, sjutra u 17 sati i 45 minuta.

Dan kasnije sastaće se sa Letonijom (14.30), a u petak sa Bosnom i Hercegovinom (14.30). Za nedjelju zakazan je duel sa Litvaniojom (21), dok će se u ponedjeljak sastati sa Srbijom (21).

Najbolje tri selekcije iz B grupe u drugoj fazi šampionata igraće sa najboljim reprezentacijama A grupe, u kojoj su Ukrajina, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Izrael i Belgija.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније