Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 09. 2013. 19:37 >> 22:38
67

RAJS JUNAK

Prvo slavlje, pali Makedonci

Crna Gora je u meču prepunom preokreta, na krilima Tajrisa Rajsa srušila Makedoniju sa 81:80 i učinila veliki korak ka drugoj fazi. Hladnokrvnost našeg pleja koji je iskoristio četiri uzastopna slobodna bacanja u finišu i odbrana na fantastičnom Mekejlebu u posljednjem napadu riješili su pitanje pobjednika.

Najjefikasniji u našem timu bili su Suad Šehović i Rajs po 16, Milko Bjelica je postigao 12, a Sead Šehović je dodao 11. Kod Mekedonije Mekejleb je dao 23, Damjan Stojanovski 19 i Vlado Ilijevski 10 poena.

Tri minuta činilo se da će Crna Gora izgubiti, jer je Makedonija vodila sa sedam poena razlike a onda je na scenu stupio Tajriz Rajs. Naš plejmejker je pogodio iz kontre za minus pet, onda je asistirao Sekuliću za zakucavanje. Rajs je svoju seriju nastavio u posljednjem minutu, dao je dva poena za 77:80, a onda još četiri slobodna bacanja za veliku pobjedu.

Crna Gora je inače, na početku stalno bila u zaostatku, a onda je košem Suada Šehovića otišla na prvu pauzu sa vođstvom 25:24.

U drugoj četvrtini “crveni“ su došli do rekordnih 11 poena 43:32, a onda je uslijedio pad u igri, pa su momci Aleša Pipana serijom 10:0 preokrenuli i sa 46:45 otišli na poluvrijeme.

Makedonci su se razigrali u nastavku, u nekoliko navrata imali po sedam poena prednosti 59:52, 67:60 i 80:73. Ali, naši su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije, u finišu i u već pomenutoj završnici, uz dozu sreće stigli do pobjede.

Tok utakmice:

Utakmica je počela.

Loš početak Crne Gore. Makedonija vodi sa 5:0. Tri poena Stojanovskog sa linije slobodnih bacanja, pa koš Mekejleba. Uzvratio je Suad Šehović za prve koševe našeg tima.

Dubljević nije iskoristio kontru, ali zato jeste Samaradžijski koji je lako položio nakon dodavanja Mekejleba. Sjajna trojka Suada Šehovića iz ugla, pa onda i dobra kontra Crne Gore, koju je realizovao sjani Suad Šehović, sedam njegovih poena na startu za 9:8.

Ali klasa Mekejleba je još jednom došla do izražaja, pogodio je trojku za 12:8.

Ipak, poenima Vučevića i Rajsa Crna Gora je stigla do prvog izjednačenja 12:12.

Uslijedila je trojka Damjana Stojanovskog i poeni Gečevskog na jednoj, odnosno koševi Rajsa na drugoj strani. Makedonija vodi 17:15. Sead Šehović sa linije slobodnih donosi drugo izjednačenje 17:17.

 

Igra se koš za koš, Makedonija minimalno vodi 21:20. Zatim trojka Ilijevskog, na koju je odgovorio Sead Šehović. Isti igrač donosi našem timu prvo vođstvo 25:24, što je i rezultat prve četvrtine.

Koševima Bjelice i Ivanovića Crna Gora otvara drugu četvrtinu, serija 9:0 i vođstvo 29:24. Prvi poeni za Makedoniju, Mekejleb nakon strašnog solo prodora 29:26.

Tehnička greška za Čekovskog. Sead Šehović koristi jedno od dva slobodna bacanja. U narednom napadu Bjelica pogađa za 32:26.

Sjajna kontra Rajsa i Popovića, na drugoj strani Ilijevski pogađa za 34:30. Nakon nekoliko promašenih napada na obje strane, kontra našeg tima i koš, uz faul Dašića. Zatim pogađa i dodatno slobodno bacanje za 37:30.

Razigrao se Dašić, trojka za 43:32. Najveća prednost našeg tima. Uzvratio je Stojanovski za 43:35. Nakon nekoliko konfuznih napada Crne Gore i Makedonije, Mekejleb 14. poenom i Stojanovski trojkom dovode svoj tim na minus 4 (45:41). Nakon još jedne izgubljene lopte našeg tima, sijevnula je kontra i Damjan Stojanovski smanjuje na 45:43.

Prvim poenima Pera Antića (trojka), Makedonija je kompletirala seriju 10:0 i na odmor otišla sa prednošću od pola koša 46:45.

Treća trojka Suada Šehovića na startu drugog dijela za vođstvo "crvenih" 48:46. Međutim, neuhvatljivi Mekejleb vraća stvari u egal 48:48. Antić dovodi Makedonce u vođstvo 50:48. Rajs je "floterom" izjednačio na 50:50. Nastavlja se igra koš za koš, Dubljević (prvi poeni) i Stojanovski sa četiri uzastopna poena za 54:52 prednost Makedonaca, potom je Rajs izgubio loptu.

Mekejleb krade loptu Rajsu i iz kontre donosi Makedoncima četiri poena prednosti 56:52. Tajm-aut Pavićevića. Minut odmora nije pomogao, nastavlja se bezidejna igra u napadu. Drugi Stojanovski, Vojdan iz ugla za 59:52. Dobra reakcija naših, koš i dodatno bacanje koje koristi Bjelica za 59:55.

Dvije trojke, po jedna na obje strane - Antić za rivala, Suad Šehović za "crvene",  62:58 za Makedoniju. Nevjerovatni Mekejleb sada pogađa za tri - 67:60 za Makedoniju. Ipak, naši nijesu klonuli, Bjelica je praktično sa zvukom sirene vratio Crnu Goru u igru 67:64. To je rezultat nakon treće dionice.

Gečevski kroz našu odbranu, kao "autoputem" za 69:64. Nakon poena Dubljevića, Ilijevski desetom trojkom donosi Makedoncima plus 6 (72:66). Sjajni Damjan Stojanovski pogađa, uz faul, ali ne koristi dodatno bacanje. Na manje od sedam minuta Makedonija vodi 74:68.

 

Sead Šehović nas je trojkom održao u životu (76:71), jer je rival poveo sa 76:68, nakon poena Samardžijskog. Sekulić je promašio dva slobodna bacanja, sve teže za naš tim. Rajs je nakon kontre smanjio na 78:73. Tajm-aut Pipana, nešto više od tri minuta do kraja.

Asistencija Rajsa i zakucavanje Bjelice, pa opet naš tamnoputi pjel i Crna Gora se vratila! samo poen zaostatka 78:77, dva minuta do kraja. Još jedan tajm-aut Pipana. Novi fenomenalan prodor Mekejleba za 80:77. Rajs pogađa oba slobodna bacanja za 80:79. Suad Šehović je izborio loptu za naš tim, tajm-aut Pavićevića, do kraja je ostalo 33 sekunde.

Odličan prodor Rajsa, koji je fauliran na deset sekundi do kraja. Rajs je realizovao oba, a Mekjeleb promašio! Konačno je zaustavljen, Crna Gora je pobijedila Makedoniju 81:80! Velika pobjeda!

Пратите нас на

Коментари67

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније