Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 09. 2013. 22:21   >>  22:21 4

VAŽAN TRIJUMF

Pavićević: Odbrana u finišu donijela pobjedu

"U posljednjih pet minuta preuzeli smo kontrolu nad utakmicom i zahvaljujući odbrani slavili u ovom značajnom meču", kazao je selektor crnogorskih košarkaša na konferenciji za medije nakon pobjede nad Makedonijom.

"Želim da čestitam mom timu na pobjedi u ovako važnom meču. Takođe, čestitke i Makedoniji na sjajnoj borbi. Bio je ovo uzbudljiv meč u kojem su obje selekcije mogle da trijumfuju. Oba tima željela su da upišu pobjedu na startu turinira, što je veoma važno u grupi kao što je naša. Jedan poraz i šanse za plasman u drugu fazu su umanjene", kazao je Pavićević.

Crnogorski selektor je pohvalio ofanzivnu igru protivnika.

"Mi kao tim nijesmo bili istrajni u odbrani, ali, s druge strane, to nije lako protiv ekipe kao što je Makedonija. Oni su večeras igrali sjajnu napadačku košarku, protok lopte im je bio odličan i dobro su čitali igru. Bilo je momenata kada nijesmo mogli da zaustavimo njihove kontranapade, a i loše smo se branili u situacijama jedan na jedan."

Ključ pobjede, kako je rekao Pavićević, bila je igra u odbrani u finišu meča, kada smo nadnoknadili prednost Makedonaca.

"U posljednjih pet minuta preuzeli smo kontrolu nad utakmicom i zahvaljujući odbrani dobili smo priliku da slavimo i pored 7-8 poena zaostatka", kazao je naš selektor.

Centar naše reprezentacije Nikola Vučević je kazao da će im ova pobjeda donijeti samopouzdanje u nastavku takmičenja, ali takođe istakao da je i Makedonija mogla do pobjede.

"Čestitam Makedoniji na sjajnoj borbi, takođe smatram da su mogli i oni da pobijede. Mi smo igrali dobro u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku stali. Ipak, u posljednjih pet minuta odigrali smo čvršće u odbrani i kontrolisali dešavanja na parketu. Ovo je velika pobjeda za nas, dobra za samopouzdanje ekipe. Sada se moramo spremiti za sjutrašnji meč", izjavio je košarkaš Orlanda.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније