Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 06. 2019. 17:06   >>  17:06

NOVI KLUB U ABA LIGI

Istorija u Ljubljani: Promovisana Cedevita Olimpija

Prvi put u istoriji spojila su se dva kluba iz različitih zemalja, a središte kluba biće u prijestonici Slovenije, gdje će ekipa igrati ABA ligu u dvorani "Stožice".

Zagrebački košarkaški klub Cedevita i ljubljanska Olimpija spojili su se danas u novi klub KK Cedevita Olimpija.

Kako je saopšteno na konferenciji za medije u Ljubljani, klubovi su se udružili kao ravnopravni partneri, sa svojim glavnim sponzorima. Sjedište novog kluba biće u Ljubljani, u dvorani Stožice, a klub će se takmičiti u ABA ligi.

"Ovo je prvi put da se udružuju dva profesionalna kluba iz dvije države, riječ je o novitetu na području Evrope. U NBA ligi je uobičajeno da franšize mijenjaju sedište, pa iako je za Evropu danas ovo avangardan potez, mi preseljenje u Ljubljanu i udruživanje s Olimpijom vidimo kao logičan iskorak. Možemo reći da gradimo na osnovama koje je na ovim prostorima prije više od 40 godina postavio Krešimir Ćosić, koji je bio trener Olimpije iz Ljubljane, a igrao je za Zadar", rekao je predsjednik Cedevite Emil Tedeski.

On je dodao da "granice ne smetaju" i da ovaj potez predstavlja pomjeranje pogleda na organizaciju kluba i da je srećan što isto misli i uprava Olimpije.

Predsjednik Olimpije Tomaž Berločnik rekao je da udruženje klubova predstavlja mnogo više od spajanja dva imena.

"To je objedinjavanje dva dobra u jednog najboljeg. To je povezivanje i zajedništvo navijača, sponzora, igrača, trenera, stručnog štaba i svih nas koji u oba kluba. Odlučili smo se za udruživanje jer istinski vjerujemo da je jedan najbolji klub bolji nego dva dobra, jer vjerujemo da sport ruši sve granice", naveo je on.

Kako se navodi na sajtu Cedevite, u Zagrebu će raditi klub Cedevita junior, koji će se oslanjati prvenstveno na domaće igrače i trenere i takmičiće se u hrvatskom prvenstvu u svim starosnim kategorijama.

Kako je najavljeno, u narednim nedeljama biće saopšteni svi ostali detalji vezano za organizaciju kluba i kadrove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније