Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

05. 06. 2019. 19:04 >> 19:03
1

ODMARA U RODNOM GRADU

Vučević obradovao osnovce na sportskim igrama

Crnogorski košarkaški as, igrač NBA iz Bara Nikola Vučević bio je gost finalnog takmičenja Školskih sportskih igara u košarci, koje se održalo u njegovom rodnom gradu.

"Ovo je izvanredna ideja, jer djeca su naša budućnost i treba ih usmjeriti na pravi put. Za to treba uložiti napore, a jedan od najboljih načina za zdravo odrastanje i život jeste upravo sport. Za vrhunske rezultate najbitnija je upornost, trud i rad svakodnevno, a važno je i da volite ono čime se bavite, jer jedino tako možete dati maksimum. Sport mi je pružio i nezaboravna putovanja i upoznavanje drugih zemalja, a iznad svega, i velika druženja i prijateljstva", kazao je Vučević.

Za učesnike finalnog takmičenja, učenike OŠ “Jugoslavija” iz grada domaćina, “Olga Golović” iz Nikšića i “Vuk Karadžić” iz Berana, poseban događaj je bilo prisustvo i druženje sa velikom košarkaškom zvijezdom, što ih je podstaklo, kako su kazali, da se bore i daju sve od sebe da osvoje prvo mjesto.

"U cijeloj školskoj sezoni smo dobro igrali, nadam se da ćemo uz podršku drugova iz odjeljenja, osvojiti prvo mjesto", kazao je Marko Pavlović, učenik VII-1 OŠ “Jugoslavija”.

"Takmičenje je projekat resornog Ministarstva kojim želimo da razvijamo sportski duh kod djece i usmjerimo ih na zdrave stilove života", istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

"Školske sportske igre osnovaca ustanovljene su kada je formirano Ministarstvo sporta i mladih, prije tri godine, i pokazale su se kao veoma uspješan projekat. To potvrđuje i veliki broj djece koji učestvuju kao takmičari ili prate i bodre svoje kolege sa tribina, što je izvanredno i na što sam posebno ponosan. Sport je izuzetna baza za zdrav i normalan razvoj djece. Drago mi je i zahvaljujem se što se našem pozivu odazvalo i svjetsko košarkaško ime – Nikola Vučević, koji se družio sa učesnicima", kazao je ministar Janović

Direktor Direktorata za sport u resornom Ministarstvu Miloš Lalević simbolično je uručio lopte učesnicima finalnog takmičenja, a određeni broj ovog sportskog rekvizita, Ministarstvo je obezbijedilo za sve barske osnovne škole. Simbolične poklone učesnicima dodijelila je i direktorica O.Š. “Jugoslavija” Biljana Vukmanović.

Prilog Vesne Šoškić, TVCG:

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније