Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 09. 2013. 16:29 >> 18:30
49

EP - SLOVENIJA

Poraz "crvenih" u posljednjim sekundama

Crna Gora je odigrala još jednu dramatičnu završnicu, ali danas nije imala sreće - Letonci su pogotkom Janičenovsa slavili sa 73:72 i odnijeli i drugu pobjedu na prvenstvu. Ipak, još uvijek imamo velikih šansi za prolaz dalje.

Crna Gora i Letonija su odigrali meč na "jednu" loptu. Ipak, ne mogu sve završnice da budu srećne. Letonci su dobro organizovali posljednji napad i Janičenovs je pogodio otvoren šut, a Rajs promašajem pokazao da je ipak čovjek od "krvi i mesa". Fenomenalni plej nas je opet nosio, pogađao, asistirao, uz Sekulića bio ubjedljivo najbolji u našem timu, ali nije se dalo da dobijemo.

Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenom meču, gdje ni jedni, ni drugi nijesu imali više od pet poena prednosti.

Letonci su se na starrtu drugog dijela, odvojili na 48:41, ali je Popović trojkom smanjio na 54:52 i sa tim rezultatom se otišlo u posljednju dionicu.

Tandem Rajs-Sekulić, doveo je tim Luke Pavićevića do 67:59 na tri minuta do kraja i činilo se da je pobjeda na dohvat ruke.Međutim, Kuksiks je sa pet poena kaznio pad u igri našeg tima i okrenuo stvari u korist svoje selekcije. Rajs je pogodio uz faul, ali nijesmo uspjeli da odbranimo posljednji napad, a za šest sekundi Rajs nije mogao nešto više...

Janičenoks je bio i najefikasniji pojedinac u redovima pobjedničkog tima sa 15 poena, dok je Freimans dodao 12.

Rajs je sa 24 poena bio najefikasniji na utakmici, dok je Sekulić postigao 13.

Tok meča:

Utakmica je počela.

Ponovo loš početak našeg tima. Letonija je povela 5:0. Prvi poeni Crne Gore, poslije odličnog prodora Rajsa. Novi poeni sjajnog pleja, trojkom je smanjio na 7:5.

Rajs briljira na startu, asistencija za Dubljevića, prvo izjednačenje 7:7. Prvo vođstvo Crne Gore, Popović sa linije slobodnih bacanja za 9:7.

Letonci su preokrenuli poenima sa linije slobodnih bacanja, ali je Rajs novim poenima vratio prednost "crvenima" 11:10.

Prvi dodir sa loptom na prvenstvu Bojan Bakić je pretvorio u zlato - pogodio je trojku za 14:11. Trojka Breimanisa za izjednačenje, prethodno je Bjelica promašio dva slobodna. Skele za mini seriju rivala 5:0, 16:14 za Letoniju.

Bjelica trojkom sa zvukom sirene vraća stvari u egal 17:17.

Bertans šutem sa poludistance i Skele iz kontre za vođstvo Letonije 21:17 na startu druge četvrtine. Uzvratili su naši odlično košem uz faul Seada Šehovića. Sjani Bertans za 23:20, potom je nervozni Dubljević napravio falu u napadu. To je njegova treća lična.

Rajs je smanjio na 25:22, bez promašaja naš plej. Sa četiri uzastopna poena Sekulić vraća vođstvo našem timu 26:25, serija 6:0 Crne Gore.

Igra se koš za koš, Strelnieks je postigao koš, uz faul, ali nije iskoristio dodatno bacanje, 31:30 za Letoniju. Sead Šehović sa linije slobodnih bacanja donosi Crnoj Gori minimalno vođstvo 33:31. Tajm-aut za Letoniju.

Fenomenalna akcija Crne Gore! Alej-ap Sead Šehović - Vučević, uz faul! Koristi Vučević i dodatno bacanje za 36:31.

Prilaze Letonci trojkom Janičenovsa na 36:35, a potom Bjelica pravi faul u napadu. Tajm-aut Letonije. Do kraja su koševi postignuti samo sa linije slobodnih bacanja, Janičenovs sa jedne, odnosno Rajs sa druge strane. Naš plej je bio polovičan sa penala, pa je poluvrijeme završeno neriješeno 37:37.

Prve poene u nastavku postiže Berzins, uzvraća Sekulić (39:39). Razigrani Berzins za Freinmanisa, Letonija vodi 45:41. Nastavlja se serija Letonaca 7:0, trojka Berzinsa za 48:41.

Trojka Seada Šehovića, koja prekida "crne" minute u našoj igri (48:44). Ali, odmah uzvraća Freimanis istom mjerom, 51:44 za Letoniju. Poeni Dubljevića nakon dužeg vremena i koš sa penala Vučevića za 47:51. Dubljević je malo počeo da igra, koš uz faul za 49:51.

Lakim poenima Skrelnieksa, Letonija je došla plus 5 - 54:49. Međutim, Popović trojkom doveo "crvene" na svega minus 2 54:52, što je i rezultat nakon treće četvrtine.

Rajs sa linije bacanja vraća stvari u egal 54:54. Kuksiks iz vrlo teške pozicije pogađa trojku za 57:54. Letonsi su se odvojili na 59:54, ali izvanredni Rajs nas drži u igri. Trojka za 59:57. Sekulić popravlja promašaj Rajsa za izjednačenje 59:59. Neuhvatljivi Rajs, vodimo 61:59!

Smjenjuju se Rajs i Sekulić u postizanju poena. Sada naš centar pogađa uz faul za 63:59. Blagota nakon tajm-auta pogađa i dodatno bacanje, serija 10:0 našeg tima. Nastavlja se furiozna igra "crvenih"! Trojka Bjelice za 67:59! Našu seriju prekida Strelnikes.

Dubljević je dobio peti faul,a Janičenovs je precizan oba puta sa penala, 67:63 za Crnu Goru, tri minuta do kraja. Tajm-aut Pavićevića.

Trojka Kuksiksa sa osam metara, 67:66, naši gube loptu, a Kuskiks ponovo pogađa, ovoga puta nakon prodora dovodi Letonce u vođstvo 68:67. Do kraja je 56 sekundi.

Rajs je bio hladnokrvan sa linije penala, ali Blums pogađa trojku za koš prednosti Letonaca 71:69. Ali Rajs ne prestaje da oduševljava! Koš, uz realizovano dodtano bacanje, ponovo vodimo 72:71! Do kraja je 11 sekundi. Tajm-aut Letonije.

Nakon minuta odmora, akcija za Janečenovsa, koji iz ugla pogađa za dva za 73:72. Ostalo je šest sekundi do kraja, ali Rajs nije uspio da pogodi iz teške pozicije...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари49

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније