Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 06. 2019. 14:51   >>  14:52

JUNIORSKA REPREZENTACIJA

Vujačić: Primarni cilj opstanak u A diviziji

Primarni cilj muške juniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u grčkom Volosu je opstanak u A diviziji, kazao je selektor Darko Vujačić.

Crnogorski juniori okupili su se danas u Podgorici i počeli pripreme za šampionat, koji je na programu od 27. jula do 4. avgusta.

Vujačić je kazao da ekipa na startu priprema nije kompletna, navodeći da očekuje da će za sedam dana biti kompletni.

Navodi se da će se ekipi u narednih nekoliko dana priključiti Kljajić, Tomašević, Anđušić, Bulajić i Marsenić.

„Planirano je da odigramo šest prijateljskih utakmica, vjerujem da ćemo iskoristiti ovo vrijeme koje je pred nama da se što bolje pripremimo i pokažemo dobre igre na Eurobasketu. Cilj je prvenstveno da opstanemo u A diviziji, u osmini finala se sve odlučuje hoćemo li se boriti za medalju ili ići u tu grčevitu borbu za opstanak. Nadam se da ćemo u grupi pokazati pravo lice, da ćemo biti spremni i maksimalno motivisani“, rekao je Vujačić.

On je naglasio da ova generacija ima obavezu više jer je bila druga na Evropskom prvenstvu i igrali dobro na Svjetskom prvenstvu.

Vujačić je istakao da je planirano da se odigra šest mečeva, po dva protiv Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Kroz pripreme i prijateljske mečeve, a posebno na Eurobasketu vidjećemo koliko su momci napredovali. Velika je razlika između kadetske i juniorske konkurencije. Juniori su jednom nogom u seniorskoj konkurenciji pa su fizički dominantniji, jači. Nadam se da će nas povrede zaobići, jer je već bilo nekoliko opravdanih otkaza. Stefan Vlahović nije sa nama zbog zdravstvenih problema, njega ističem jer je bio dio tima koji je prije dvije godine uzeo medalju na Eurobasketu“, rekao je Vujačić.

Član Mega Bemaksa, Marko Kljajević kazao je da imaju najveće ambicije na šampionatu u Volosu.

"Očekuje nas početak priprema koje će trajati više od mjesec. Šampionat Evrope ove godine igra se u Volosu u Grčkoj. Primarni cilj je opstanak, a s obzirom na to da smo prije dvije godine sa ovom generacijom napravili ogroman uspjeh osvojivši drugo mjesto u kadetskoj konkurenciji, imamo najveće ambićije i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja“, rekao je Kljajević.

Selektor Vujačić za pripreme računa na 16 igrača. Na spisku su: Jovan Kljajić (Gran Canaria), Marko Kljajević (Mega Bemax), Bojan Tomasević (Crvena zvezda), Balša Živanović (Mornar), Filip Anđušić (Crvena zvezda), Danijel Marsenić (Stevnsgade), Viktor Vujisić (Budućnost), Feđa Pajović (Budućnost).

POzvani su i Đorđije Marinović (Budućnost),
Vasilije Vučinić (Jedinstvo), Nikola Bojičić (Sutjeska), Luka Živanović (Budućnost),
Vasilije Milović (Sutjeska),
Haris Karamanaga (Mornar), Janko Bulajić (Nanter) i Radivoje Glomazić (MNE team).

U stručnom štabu, pored selektora Vujačića u stručnom štabu, su još asistenti Mirko Proroković i Radojica Petrić i fizioterapeut Milan Kaluđerović.

Crnogorski košarkaši na šampionatu igraće u B grupi sa Rusijom, Italijom i Litvanijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније