Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

22. 06. 2019. 22:48 >> 22:52

UKTCG

Oko 100 trenera učestvuje na seminaru

Predsjednik Udruženja košarkaških trenera Crne Gore Bogdan Tanjević kazao je da ga raduje dobar odziv trenera, kojih je prijavljeno blizu 100 i predavača na seminaru u Podgorici.

 

Naglasio je da je prijavljeno blizu 100 trenera i da su predavači na seminaru Mihailo Pavićević, Aleksandar Trifunović, Đorđe Jelić, Nenad Trunić i Aleksandar Džikić.

On je istakao da zadovoljan organizacijom, navodeći da se zahvaljuje na velikoj pomoći juniorskim i kadetskim reprezentativcima koji učestvovali u prezentacijama.

"Imamo dobru posjetu, veliko interesovanje. Blizu 100 trenera je prijavljeno. Imamo i odlične predavače. Teoriju i praksu i medicinsku stranu događaja doktora Đorđa Jelića. To se odvija jako lijepo u novom ambijentu. Košarkaška federacija dobila je na upotrebu objekat fantastičan, kakav malo ko ima. Moje kolege kad dođu ovdje rade srcem i dušom, niko to ne radi preko volje, pa nam je problem kako da ispoštujemo satnicu", rekao je Tanjević.

Pavićević će održati dva predavanja "Meč ap odbrana 1-1-3" i "Izgradnja jednog napadačkog sistema".

"Seminar uvijek doživljavam kao priliku za učenje. Živa riječ, razmijenimo mišljenje, mnogo se može naučiti na ovakvim seminarima i od naših mlađih kolega. Sa zadovoljstvom sam prihvatio, posebno kad znam da je na čelu trenerske organizacije legendarni Boša. Susret sa njim doživljavam kao novu energiju, čovjek sa toliko energije rijetko se rađa. Ovakvi seminari puno znače za mlade trenere u Crnoj Gori, kamo sreće da ih ima više", kazao je Pavićević.

Srpski stručnjak Aleksandar Trifunović koji je pripremio predavanje na temu "Igra u tranziciji", smatra da je živa riječ između ljudi nešto što predstavlja kapitalnu vrijednost.

"Poente seminara su, ne sad ti da dođes da naučiš kako rade ostali, već da dobiješ viziju i sliku nečega na čemu si u nečemu što voliš. Mislim da svi mi koji smo u košarci smo prišli ovom poslu sa jednom ljubavlju i dokle god ta ljubav traje, posao može da se radi na jedan vrhunski način", rekao je Trifunović.

Doktor Đorđe Jelić prezentovao je mogućnosti u sprječevanju najtežih povreda u sportu u okviru teme "Povrede koljena u sportu i prevencija povreda prednjeg ukrštenog ligamenta".

"Imam jednostvanu misiju koju sam sebi zadao prije dosta godina. Mi imamo lijepu bazu dobrih sportista. Volimo da smo aktivni. Kad se povrijedimo u velikom smo očaju. Pokušavam da motivišem naše trenere kako da uvedu preventivne principe, vježbe, da ta naša baza, koje ima malo, da se ne potroši do 18-19 godine, kada djeca često dožive teške povrede. Moj cilj je da probam kolegama da ih motiviše da usvoje princip i sistem vježbi za prevenciju teških povreda u sportu", kazao je Jelić.

Džikić je pripremio "Lou post saradnju u postavljenom napadu".

Seminar je obavezan je za sve trenere u Crnoj Gori, a UKTCG organizuje ga uz podršku Košarkaškog saveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније