Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 06. 2019. 21:40 >> 21:48

"PLAVI" POTVRDILI

Subotić, ipak, novi trener Budućnosti

Slobodan Subotić novi je trener Budućnost VOLI, potvrdio je podgorički klub.

Novljanin je najveće trenerske uspjehe imao u Grčkoj, gdje je osvojio dvije titule sa Panatinaikosom, dok je sa Olimpijakosom osvojio Kup.

Subotić je vodio i AEK, Aris, PAOK, Cedevitu, Cibonu, kao i reprezentacije Slovenije i Libana.

"Nakon igračke karijere Slobodan Subotić je započeo svoju trenersku karijeru u Iraklisu. Vodio je sve najveće klubove u Grčkoj: Iraklis, AEK, Aris, Panathinaikos, Panionios, Paok i Olympiacos. Takođe, vodio je i hrvatske košarkaške klubove - Split, Cedevitu i Cibonu. Osim klubova Subotić je vodio i selekcije Slovenije i Libana. Kao igrač, pet puta je bio šampion Grčke, a isto toliko puta je osvojio i Kup Grčke. Kao trener osvojio je Kup Radivoja Koraća, dva šampionata Grčke, Kup Grčke dok je dva puta proglašen za najboljeg trenera u Grčkoj", navodi se u saopštenju.

Subotić je ranije, u intervjuu za Sport klub, kazao da je Budućnost veliki izazov.

"Kao ratnik u duši nastojaću da formiram tim koji će se u svakom meču ponašati ratnički, koji će se boriti po principu svi za jednog, jedan za sve. Primarni zadatak je da u narednom periodu sastavimo ekipu koja može da odgovori velikim ciljevima i ambicijama. Dobro je što Budućnost u sastavu već ima mnogo kvalitetnih igrača i mnogo ekstra talentovanih momaka. Naravno, biće i pojačanja jer su ciljevi Budućnosti jasni. Govorim o duploj kruni u Crnoj Gori, o ponovnom plasmanu u Evroligu, o dobrim i kvalitetnim partijama na evropskoj sceni", kazao je 62-godišnji stručnjak.

Subotić, koji je pratio prošlu sezonu Budućnosti, smatra da se sezona ne može ocijeni kao loša.

"Podgoričani su osvojili duplu krunu, stigli su do finala ABA lige, pružili koliko su mogli u elitnom takmičenju, a jako je bitno uzeti u obzir da su bili nova ekipa u Evroligi. I pored toga na pleća su bacilli gigante kakvi su Real, CSKA, Barselona…. Sa mnogo optimizma i entuzijazma čekam nove izazove i iskušenja", zaključio je Subotić.

Na klupi Budućnosti naslijediće Petra Mijovića koji je bio trener nakon odlaska Jasmina Repeše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније