Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: I. P. ]

29. 06. 2019. 14:01   >>  14:01 1

UOČI DUELA

Crnogorke vjeruju u čudo protiv Češke

Crnogorske košarkašice vjeruju u čudo protiv Češke u posljednjem kolu grupne faze Eurobasketa.

Porazi protiv Švedske i Francuske nijesu iznenađenje kada se zna kvalitet rivala, ali djevojke nijesu zadovoljne kako su odigrale drugi meč.

Francuska je slavila lako, ali na kraju i izuzetno ubjedljivo.

"Pokušali smo kao što je selektorka zamolila da što prije zaboravimo tu utakmicu sa Francuskom, bila je teška, na kraju i nerealan rezultat, čemu smo mi naravno doprinijele. Svakako da su sada naše misli potpuno usmjerene na Češku, počeli smo pripreme i uz jedan dobar trening želimo da budemo spremni za taj duel. Moramo dati sve što imamo jer drugog načina za uspjeh nema. U ekipi je sve u redu, mislimo samo na to da damo maksimum na sjutrašnjoj utakmici." poručila je Jovana Pašić pred duel u Rigi.

Češka je nakon dva kola ostvarila polovičan učinak, a u oba je meča odigrala dobro. Francuska je u finišu osigurala pobjedu, dok su Čehinje protiv Švedske slavile sa sedam poena razlike i na taj način napravile veliki korak ka plasmanu u plej of za četvrtfinale.

"Oni su pokazali protiv Švedske kakva su reprezentacija, čak i bez nekih važnih košarkašica koje im nijesu došle za ovo Evropsko prvenstvo. Isto tako vjerujem da mi ako se skupimo i konačno pokažemo šta smo radili ovih 50 dana na pripremama možemo da odigramo protiv njih." smatra Jovana.

Naša selekcija će protiv Češke tražiti prvu pobjedu na prvenstvu, ali će na kraju možda morati da juri i ubjedljiv trijumf. Izabranice Jelene Škerović bi, u slučaju da Francuska pobijedi Švedsku morale da savladaju Čehinje sa 12 poena razlike kako bi u potencijalnom trouglu bile ispred sjutrašnjeg rivala.

"Nije lako, vrlo je specifično kada ne počinjete meč sa 0:0, već znate da rival vodi 12:0, ali ništa nije nemoguće i mi stvarno vjerujemo u to. Daćemo sve od sebe da pobijedimo prije svega, pa onda ćemo razmišljati o tih 12 poena razlike koliko je potrebno da bi prošle dalje." zaključila je naša reprezentativka.

Meč Crna Gora - Češka igra se sjutra od 14 sati i 30 minuta, a prenos je na TVCG2.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније