Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 09. 2013. 20:17   >>  08. 09. 2013. 11:24 2

KSCG

Dašić izbačen zbog jedinstva tima

Košarkaški savez Crne Gore izdao je novo saopštenje u vezi udaljivanja Vladimira Dašića iz reprezentacije i sa Evropskog prvenstva, a nakon njegovog obraćanja javnosti. Saopštenje prenosimo integralno:

“Ističemo da je njegovo udaljavanje iznuđeno odbijanjem da nastupi za nacionalni tim prije početka drugog poluvremena utakmice sa Letonijom. Dašić kao potpuno fizički spreman igrač, bez adekvatnog objašnjenja, na zagrijavanju  između dva poluvremena saopštio je svoju odluku pomoćnom treneru Zvezdanu Mitroviću, istakavši da na njega ne može da se računa u drugom poluvremenu utakmice, koja je u velikoj mjeri odlučivala o prolasku Crne Gore u drugu rundu.

Smatramo da se radi o izuzetno neprimjerenom i teškom prekršaju koji se kosi sa svim sportskim, ljudskim i etičkim normama, a isti prestup je napravio i na Evropskom prvenstvu 2011. u Litvaniji na posljednjoj utakmici koju je Crna Gora igrala na tom takmičenju protiv Finske. Shodno tome donijeli smo odluku da ga odstranimo iz reprezentacije kako bi sačuvali jedinstvo nacionalnog tima i integritetet reprezentacije Crne Gore.

Ističemo, da reprezentaciju nikada nije pratio veći i stručniji medicinski tim koji ni u jednom trenutku nije zanemario ni najmanji zdravstveni problem bilo kojeg igrača. Medicinski tim je bio u odličnoj korelaciji sa stručnim štabom koji je uvijek maksimalno ispoštovao sve sugestije o zdravstvenim mogućnostima igrača.

Mi dalje navodimo da cijelo rukovodstvo reprezentacije, sa stručnim i medicinskim štabom našeg tima, žali zbog neophodnosti donošenja ovako teške odluke, posebno u jeku održavanja velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније