Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: F.R. [ Beta ]

07. 07. 2019. 22:48   >>  22:46

EVROPSKO PRVENSTVO

Košarkašice Španije odbranile titulu

Ženska košarkaška reprezentacija Španije odbranila je večeras titulu evropskog šampiona, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu pobijedila Francusku sa 86:66 (32:21, 18:15, 20:20, 16:10).

Španski tim predvodila je Marta Sargaj sa 23 poena i četiri asistencije. Silvija Dominges postigla je 13 poena, a Laia Palau 12 poena. Laura Hil dodala je devet poena uz 10 skokova.

U ekipi Francuske najefikasnija je bila Sandrin Gruda sa 18 poena, šest skokova i četiri asistencije. Brija Hartli postigla je 17 poena, a Endene Mijem 11 poena.

Trijumfom na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji Španija je osvojila četvrtu titulu evropskog šampiona. Francuska je ostala na dvije titule, ali je osvojila sedmu srebrnu medalju.

U utakmici za bronzu Srbija je pobijedila Veliku Britaniju sa 81:55.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније