Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 09. 2013. 23:30 >> 23:35

EP U KOŠARCI

Slavili Hrvati i Izraelci

Reprezentacija Izraela ostvarila je večeras prvu pobjedu od početka šampionata, ali joj ona neće mnogo značiti u borbi za plasman u drugu fazu takmičenja.

Mnogo je više izgubila Belgija porazom od Izraela jer je umanjila svoje šanse da se nađe u drugoj rundi.

Izrael je slavio sa 87:69 (19:15, 22:18, 32:13, 14:23), čime je ta reprezentacija dokazala da ima veći kvalitet od ekipa kakve su Velika Britanija, Njemačka i Belgija, ali će uprkos tome šampionat završiti već u prvoj fazi.

Pobjednik večeri svakako je reprezentacija Hrvatske koja je u Celju pobjedila domaćina šampionata rezultatom 76:74 (17:20, 18:21, 20:16, 10:8, 11:9), nakon produžetka.

Hrvatska se ovom pobjedom vratila u borbu za plasman u drugu rundu za šta će joj biti dovoljna pobjeda nad Češkom Republikom u posljednjem susretu u grupi "C".

U grupi "D" Turska je slavila pirovu pobjedu nad Švedskom. Izabranici Bogdana Tanjevića savladali su Šveđane rezultatom 87:74 (17:17, 23:18, 27:23, 20:16) čime su samo pogurali Fince ka drugoj fazi.

Turcima je ovo bila prva pobjeda na EP i njome nijesu uspjeli da poprave svoju poziciju jer će od utorka početi borbu za plasman od 12. do 24. mjesta na EP.

(sportske.net)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније