Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 09. 2013. 19:52   >>  20:22 12

EP - SLOVENIJA

BiH se pobjedom oprostila od EP

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Jesenicama prvog favorita grupe „B“ Litvaniju rezultatom 78:72, ali to nije bilo dovoljno za nastavak takmičenja u drugoj rundi, javio je novinar Anadolu Agency.

Iako je BiH tokom posljednje četvrtine imala prednost od 14 poena, utakmica je završena sa nedovoljnih šest poena prednosti.

Selekcija Litvanije bolje je otvorila susret i na početku prve četvrtine napravila seriju od 5:0. BiH se „vratila“ koševima Đedovića, Kikanovića i Teletovića i došla u prednost od četiri poena.

Sredinom prve četvrtine Litvanija je došla do poravnanja, a rezultat je ponovo u korist BiH okrenuo Nihad Đedović.

Prva četvrtina završena je neriješenim rezultatom 18:18.

Litvanija je došla u prednost na početku druge četvrtine, koju se anulirali Stipanović i Šutalo serijom od 4:0.

BiH je bila u prednosti većim dijelom druge četvrtine, a dobra igra u odbrani litvanske reprezentacije rezultirala je serijom od 4:0 i prednošću Litvanije od 29:26.

BiH je do kraja prvog poluvremena anulirala prednost Litvanije, a na odmor se otišlo sa „pola koša“ prednosti za izabranike Aleksandra Petrovića. Rezultat prvog poluvremena bio je 31:30.

Litvanija je na otvaranju treće četvrtine došla do četiri poena prednosti, ali je BiH koševima Nemanje Gordića najprije poravnala, a zatim i došla u minimalnu prednost.

Koševima Šutala i Teletovića BiH je dvije minute prije kraja treće četvrtine došla u prednost od pet poena. Treći period igre završen je rezultatom 57:52 u korist Bosne i Hercegovine.

Igrač utakmice bio je bh. reprezentativac Mirza Teletović sa postignutih 31 poenom, dok je najefikasniji u redovima Litvanije bio Linas Kleiza sa postignutih 20 poena.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније