Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 09. 2013. 15:48   >>  15:48

PRVA FAZA EUROBASKETA

Crna Gora i Rajs osmi po efikasnosti

Prema statistikama FIBA-e reprezentacija Crne Gore je osma ekipa po efikasnosti u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Sloveniji, a isto mjesto, gledajući individualni učinak košarkaša, zauzima plej "Crvenih" Tajris Rajs.

Reprezentacija Crne Gore je na pet utakmica prve faze Eurobasketa prosječno postizala 73,3 poena po utakmici. Najefikasnija ekipa u Sloveniji do sada je bila Francuska sa prosjekom 80,3 poena po utakmici.

Osim naše selekcije, još jedna balkanska zemlja nalazi se u prvih deset. Reprezentacija Srbije nalazi se na sedmoj poziciji, a izabranici Dušana Ivkovića u prosjeku su po utakmici postizali 73,8 poena.

Što se tiče pojedinačnih učinaka, najbolji strijelac je Džefri Tejlor iz Švedske, koji je postigao 106 poena na pet mečeva. Na drugoj poziciji je reprezentativac BiH Mirza Teletović, sa samo jednim poenom manje, odnosno 21 poen po utakmici.

Organizator igre crnogorske reprezentacije, Tajris Rajs, dijeli osmu poziciju na listi najefikasnijih igrača. On i Bojan Bogdanović iz Hrvatske su postizali po 17 poena po utakmici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније