Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 08. 2019. 14:46 >> 14:56

OSTOJIĆ OPTIMISTIČAN

"Nemamo prava na kiks do polufinala"

Crnogorski košarkaški kadeti gotovo da nemaju prava na kiks sve do polufinala Evropskog prvenstva zbog sistema takmičenja, smatra je selektor Mladen Ostojić. Istakao je da očekuje pobjedu protiv Islanđana i vjeruje u dobar rezultat protiv Danske. Ipak dodaje da ne treba vršiti pritisak na igrače jer su još neiskusni.

 

Ostojić pred posljednja dva duela grupne faze Evropskog prvenstva B divizije ističe da su dobro odradili pripreme.

“Imali za mene iznenađujuće dobre rezultate, pobijedili dva puta Hrvate koji su u A diviziji, pobijedili dva puta protiv BiH. Jednom smo slavili protiv Francuza koji su favoriti za zlato na EP. Prvenstvo je ipak nešto drugo, bilo je malo nervoze jer praktično prvi put generacija izlazi na međunarodnu scenu, uz to smo igrali protiv atipičnih ekipa. Sva tri prethodna rivala nastupala su sa niskim košarkašima u petorci, pa je našim igračima bilo malo teže na to da se snađu”, kazao je Ostojić.

On ističe das u došli do  tri pobjede na teži način.

“Sada imamo još dva meča, prvo protiv Islanda, pa sa Danskom koja je uz nas favorit da prođe dalje iz grupe što je i pokazala dosadašnjim rezultatima. Mislim da ne bi trebalo opterećivati naše klince, jer su još neiskusni, ali timski smo igrali dobro prve tri utakmice. Vjerujem da se iz meča u meč i individualno opuštaju i da će sve do kraja igrati bolje i bolje. Samo da nas zaobiđu povrede i problemi koje smo imali zbog raznih virusa, vjerujem da ćemo rasterećenije igrati i pružati kvalitetne partije”, ističe selektor.

Napominje da su Islanđani su u posljednjih nekoliko godina pravili probleme i u starijim generacijama.

“Ali mislim da smo od njih kvalitetniji i da bi to trebalo da dobijemo. Sa Dancima će biti interesantno i zbog daljeg ukrštanja. Šest najboljih ekipa turnira su u grupama C i D, pa se ukrštamo već u četvrtfinalu. Imamo tamo Belgiju, Britaniju i Finsku, svaki tim izuzetno jak. Mislim da su Belgijanci možda tu najkvalitetniji, tako da bi bilo dobro da budemo prvi, pa da igramo sa nekim drugim iz te grupe tamo. Ne kaže se uzalud da je lakše ostati u A diviziji, nego ući iz B divizije”, objašnjava Ostojić I dodaje:

“Tamo često je jedna pobjeda dovoljna, a mi gotovo da nemamo prava na kiks sve do polufinala zbog sistema takmičenja. U svakom slučaju najvažnije je da pratimo te momke, oni su počeli reprezentativnu karijeru, pa sada želimo da sve do U20 polako stasavaju i da se stvore neki koji će se priključiti seniorskom timu u jednom momentu. Uz to ja sam trener koji voli da pobjeđuje i siguran sam da ćemo dati sve da ostvarimo dobar rezultat.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније