Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

14. 08. 2019. 18:15 >> 18:15
1

B DIVIZIJA

Kadetkinje počinju nastup na EP u Sofiji

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.

"Nakon odrađenih nešto više od 50 treninga i odigranih 5 prijateljskih utakmica došli smo do 12 djevojčica koje će predstavljati Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Sofiji. Nažalost, nećemo biti kompletni jer smo u toku priprema ostali bez dvije izuzetno važne igračice iz rotacije na unutrašnjim pozicijama. Mislim da ćemo biti najmlađa ekipa na prvenstvu jer imamo samo 5 igračica 2003. godište, dok će ostale i naredne godine biti u prilici da igraju za U16 selekciju. Tu je i par igračica čiji potencijal imam obavezu i želju da nagradim i pripazim", kazao je selektor Vladan Radović.

Što se tiče samih priprema, kako je naveo, djevojčice su uložile potreban napor i energiju, a pokazale su izuzetnu ozbiljnost i disciplinu van treninga.

"Što se tiče samog prvenstva, imamo izuzetno tešku grupu sa Slovenijom i Srbijom kao favoritima za ulazak u A diviziju, i sa fizički dobrim ekipama Bosne i Hercegovine i Rumunije, te atipičnim Islandom. S obzirom na to sve navedeno, od djevojaka tražim i insistiram na maksimalnoj koncetraciji, želji i energiji jer to su stvari i elementi igre koje zavise od nas samih, nikako od imena ili kvaliteta protivnika. I vjerujem da ću to i dobiti od njih. A kad je tako, uvjek postoji prostor za pobjedu više, neko iznenađenje i dobar rezultat", rekao je Radović.

Evropsko prvenstvo B divizije u Sofiji biće održano od 15. do 24. avgusta.

U grupi Crne Gore su Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Rumunija i Island.

Samo dvije prvoplasirane selekcije će u četvrtfinale, ostale će nakon grupe u razigravanje za plasman od devetog do 23. mjesta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније