Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

20. 08. 2019. 20:05   >>  22:38 2

KOŠARKAŠI KRENULI PUT KINE

"Ambicija je da dobijemo što više utakmica"

Košarkaši Crne Gore krenuli su put Kine gdje će, poslije kontrolnog turnira i mečeva sa Iranom, Poljskom i možda Nigerijom, debitovati na Svetskom prvenstvu.

Naša selekcija je pripreme počela prije mjesec dana. Bazične pripreme odrađene su u Kolašinu, nakon kojih je učestvovala na pripremnom turniru u Lionu gdje je doživjela tri poraza - od domaćina Francuske, Argentine i Brazila.

U Kinu putuje 14 igrača, a pred takmičenje će biti izabrano 12 koji će predstavljati našu zemlju na Mundobasketu.

Najmlađi među putnicima je 17-godišnji Jovan Kljajić, koji je pozvan nakon povrede kapitena Blagote Sekulića.

"Lično, ništa ne očekujem, ali ću se boriti da se nađem među 12 igrača", kazao je Kljajić novinarima pred put za Kinu.

Selektor Zvezdan Mitrović će kontrolne mečeve iskoristiti kako bi dodatno taktički pripremio igrače za žestoku borbu za drugo mjesto u grupi sa Brazilom i Novim Zelandom.

"Idemo sa ambicijom da dobijemo što više utakmica i da probam da prođemo u drugi krug što bi bilo ravno senzaciji, kao što je senzacija odlazak na Svjetsko prvenstvo. Težnja je da se igra malo tvrđe, da se kontroliše skok i da uđemo u taj neki 'rat' 5 na 5. U toj nekoj igri imamo šansu", kazao je MItrović.

Poručio je da je za njih svaki meč na Mundobasketu finale.

"Mi nijesmo tim koji može da igra tranzicionu košarku, da trči i šutira. I na tri kontrolna meča, kada smo se postavili pet na pet, imali smo dobar rezultat. Kad je krenula tranzicija, mi nemamo tu snagu", rekao je selektor.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније