Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: F.R.

22. 08. 2019. 13:40   >>  13:46 5

POČETAK TURNEJE

Košarkaši odradili prvi trening u Jangžuu

Crnogorski košarkaši odradili su prvi trening u Jangžuu, gradu u kom će početi turneju po Kini.

Prije Nanđinga koji je domaćin grupe na Svjetskom prvenstvu, izabranici Zvezdana Mitrovića igraće i trenirati još i u Šin Juu.  Poslije dugačkog putovanja, naši momci sada imaju dosta vremena da se adaptiraju na veliku vremensku razliku i uslove u Kini.

"Sigurno da je značajno što smo ranije došli u Kinu. Atmosfera je odlična, igrači su dobro podnijeli put, sada nas čeka aklimatizacija na uslove i turnir na kom ćemo igrati protiv Irana, pa onda Poljske ili Nigerije. Sve to će nam vjerujemo omogućiti da budmo još bolji, a uz to dobićemo jasne smjernice za dalje, sve je to izuzetno značajno za nas, "kazao  je trener Dušan Dubljević.

Veliki posao nakon dugačkog putovanja obavlja stručni štab. Fizioterapeuti Periša Čagorović i Petar Stojović, doktor Aleksandar Radović i kondicioni trener Milovan Ljubojević.

Poseban pristup potreban je u prvim treninzima nakon dugačkih putovanja.

"Prvenstveno igrači moraju da se odmore, da im se produži san kako bi oporavak bio brži. Takođe medikamentima i ostalim sredstvima se utiče na uspješniji oporavak organizma. Što se tiče mog dijela, vrlo je važno da određenim vježbama utičem na to da se igrači što brže osvježe i vrate u optimalno stanje. Sama vrsta vježbi zavisi od ciklusa priprema u kom se nalaze. Pored toga koriste se hladne kupke, saune, masaže što sve omogućava brži oporavak od napornog puta i lakše privikavanje na nove uslove", istakao je Ljubojević.

Jaki treninzi u Kolašinu gdje je odrađen prvi dio priprema omogućio je da košarkaši budu sada u dobroj formi, međutim Ljubojević poručuje da će forma biti sve bolja.

"Mi smo zadovoljni u kakvoj se formi sada nalaze igrači, a mi smo tempirali da bude prava kada je najpotrebnije, a to je na samom početku Svjetskog šampionata. Ovih sedam osam dana do početka prvenstva iskoristićemo da se ta forma podiže, igrači osvježavaju i da dođemo do te superkomenzacije, kada će efekti treninga dostići se u pravom trenutnu", naglasio je kondicioni trener našeg nacionalnog tima.

Iran je prvi rival Crnoj Gori sjutra veče od 20 sati (po lokalnom vremenu, 14 po našem). Pola sata ranije počeće i svečana ceremonija otvaranja turnira na kom učestvuju još Poljska i Nigerija.

"Nemamo previše informacije o Iranu, ali taj nam je meč značajan zbog pripreme na drugačije stilove košarke, kao što ćemo u grupi imati Novi Zeland koji je atipičan rival. Ipak prvo ćemo razmišljati o Grčkoj, a biće onda dosta prostora za pripremu meča sa Novozelanđanima, siguran sam da ćemo biti spremni", istakao je Dubljević.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније