Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

14. 09. 2013. 23:15 >> 23:15

EP - SLOVENIJA

Hrvati i Slovenci u četvrtfinalu

Košarkaši Slovenije savladali su Grčku sa 73:65 u drugom kolu druge faze Evropskog prvenstva. ‘Dežela’ sada ima tri pobjede i poraz i obezbijedila je prolaz u četvrtfinale. Španija je napravila važan korak ka plasmanu u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je pregazila Finsku sa 82:56. Hrvatska je nakon preokreta savladala Italiju i plasirala se među osam najboljih selekcija na prvenstvu. Puleni Jasmina Repeše su tako zabilježili šestu uzastopnu pobjedu na šampionatu.

Predvođen sjajnim Goranom Dragićem slovenački tim se brzo odvojio– plej je postigao prvih 11 poena svog tima za +7, a do kraja četvrtine priključili su se Zoran Dragić i Lakovič, pa su domaći imali 13 poena viška (26:13).

Upravo Dragićim  poenima Slovenija je stekla najveću prednost u prvom poluvremenu – 39:22.  Na poluvremenu je bilo 43:27 za domaće.

Slovenci su nastavili sa fantastičnom igrom i u trećoj četvrtini, a prednost je rasla do +26. Uslijedio je malo opuštanje “zamjčeka“ i Grci su treći period okončali serijom 10:0 i smanjili na 62:46.

Grci su dobili i posljednju dionicu 19:11, ali nedovoljno da bi ugrozili pobjedu domaćih – 73:65.

Goran Dragić upisao je 28 poena, 5 skokoa i 4 asistencije, njegov brat Zoran dao je 11 poena, a Jaka Lakovič 10.

Za Grke je Vasilis Spanulis postigao 21 poen, a Nikos Zisis zabeležio je 13.

Španija je imala samo lakši trening sa Finskom. Kalderon je bio raspoložen na startu sa deset poena, ali ga niko nije pratio. Finci preko razigranog Koponena prilaze na samo tri poena razlike (18:15).

Orengini momci su u finišu poluvremena pojačali ritam i preko Rubija, Gasola i Kalderona stvorili dvocifrenu prednost (37:26).

Na šest sekundi do kraja Klaver je ubacio trojku za 42:30 na kraju prvog dijela.

Drugo poluvrijeme bilo je samo formalnost, Španci su se poigravali sa rivalom, razlika je samo rasla, sve do konačnih 82:56

Kalderon je postigao 23 poena, a imao je i pet asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu, a važnu partiju imao je i Klaver, strijelac 12 poena, uz sedam skokova.

Kod Finaca, do dvocifrenog košgeterskog učinka stigli su Koponen (17) i Li (12).

Hrvatska je kolo prije kraja završila posao oko četvrtfinala. Italijani su sjajno otvorili utakmicu i dobili je 17:8. Hrvati su potom uspjeli malo da se približe i do poluvremenea priđu rivalu na pet razlike (36:31).

Treća četvrtina donela je fantastičnu igru Hrvatskeu oba smjera. Brzo su anulirali prednost Italijana sa poluvremena – a poslije vezanih trojki Bogdanovića i Simona poveli su sa 49:43, a do kraja tog dijela su “kockasti“ stigli do plus 12 – 57:45.

Posle trojke Drejpera na sedam minuta do kraja Hrvatska je povela sa 64:49 i činilo se da je tada sve riješeno. Međutim, “Azuri“ su preko Datomea prišli na 70:66.

Ipak, Simon je karakterističnim šutem iz koraka otklonio sve dileme oko pobjednika.

Bojan Bogdanović predvodio je Hrvate sa 18 poena, Simon je dao 14, Ukić 13, a Drejper 12 poena. Najbolji kod Italijana bio je Luiđi Datome sa 24 poena i 7 skokova, a Pjetro Aradori upisao je 12 poena. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније