Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 09. 2013. 23:03 >> 23:03
15

EP - SLOVENIJA

Srbija pobjedom do prvog mjesta

Srbija je poslije dvije loše partije zaigrala odlično, pobijedila Francusku 77:65 i zauzela prvo mjesto u grupi. Francuzi su završili na trećem mjestu. Litvanija je savladala Ukrajinu sa 70:63, u meču koji je bio borba za što bolju poziciju pred četvrtfinale. Na kraju Litvanci drugi, Ukrajninci četvrti. Šampionat pun iznenađenja upotpunila je otpisana Belgija koja je savladala Letoniju sa 60:56 i ostavila ih bez četvrtfinala.

Uvodni trenuci meča protekli su u znaku duela centara, Krstića i Ažinse. Oni su u prva minuta dali po četiri poena. Nastavak četvrtine je protekao baš kao i njen početak, u igri koš za koš. Ovu dionivu je zaključio De Kolo koji je u posljednjim trenucima šutirao, a poslije pregledanog snimka koš je priznat. - 19:17 za Srbiju.

Na početku druge četvrtine, Francuzi su izjednačili. Potom su momci Vensana Kolea koševima Batuma poveli 29:26. Bogdanović je u narednom napadu sa linije bacanja izjednačio na 29:29.

Koševima Micića “orlovi“ su poveli sa 36:31, a onda je uslijedio tajm-aut. Konačan rezultat je postavio Nenad Krstić.

Nemanja Nedović je trojkom otvorio treću četvrtinu i Srbija je došla do dvocifrene prednosti 41:31. "Orlovi" su poveli sa 50:38, pošto je u situaciji "jedan na jedan" Gagić bio uspješniji od saigrača iz Partizana, Lovernja. Posle toga francuski selektor je tražio tajm-aut, a Francuzi napravili seriju od 7:0, potom je De Kolo smanjio na 56:51. U posljednjoj sekundi, Bjelica je pogodio za dva poena za 60:51.

Poenima Bogdanovića, Krstića i Nedovića Srbija se u četvrtoj dionici odvojila na 70:56, Francuzi su smanjili na 72:65, ali je Nedović trojkom vratio dvocifrenu prednost i osigurao pobjedu.

Litvanija je pobijedila Ukrajinu. Ukrajinci su tokom prvog dijela zaostajali devet poena (19:28) . Ipak, zahvaljujući odličnoj šuterskoj seriji, ukrajinska ekipa vratila se u život u trećoj dionici.

Od pomenutih "-9", Ukrajina je stigla i da povede, a posljednji "trzaj" imala je 80 sekundi prije kraja.

 Tada je prišla na poal koša (63:64), a Linasa Kleiza trojkom odagnao sve sumnje oko pobjednika.

Kleiza je sa 15 poena bio najefikasniji akter pobjedničke ekipe, za koju je Motiejunas postigao 10 poena, dok je kod Ukrajinaca Gladir sa 18 bio bolji od ostalih.

Belgijanci su se tako časno oprostili od šampionata a Letoncima raspršili snove o prolasku dalje. Letoncima je u odsutnom momentu zakazao šut, pa je poraz bio neminovan.  

Letonija je vodila samo na kraju prve i početkom druge četvrtine, da bi na poluvremenu bilo 32:32.

U nastavku su se razigrali Masota i Mukubua, pa su Belgijanci imali i pet poena prednosti (41:36 i 43:38).

U posljednjoj dionici su serijom 9:0 pri rezultatu 46:46 riješili pitanje pobjednika i omogućili Ukrajini da se i pored eventualnog poraza od Litvanije nađe u četvrtfinalu.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније