Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

25. 09. 2019. 14:40 >> 14:40

BOKANU NOVI MANDAT

"Stepenica ka većim ciljevima i uspjesima"

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan i naredne četiri godine obavljaće tu funkciju, odlučeno je na Skupštini podgoričkog košarkaškog kluba.

Bokan je klub preuzeo 29. jula 2011. godine, kada je na toj funkciji naslijedio Miroslava Ivaniševića.

Za predsjednicu Skupštine izabrana je Slađana Vujačić, dok će funkciju potpredsjednika obavljati Igor Popović.

Podršku je, kao i predsjednik Bokan, dobio i Upravni odbor u istom sastavu.

Bokan je, nakon kratkog osvrta na ostvareno tokom prethodne četiri godine, predstavio razvojnu strategiju Kluba za naredni period, kroz osavremenjavanje, tehnološke inovacije, razvoj mladih naraštaja i stasavanje nove generacija koja će omogućiti da Budućnost Voli oformi prvi tim sa što manje igrača koji dolaze van svog pogona.

On je najavio da će se Budućnost Voli posvetiti radu sa mladima i kroz preuzimanje Studentskog centra koji će biti razvojni centar.

Prema njegovim riječima, u Budućnost Voli ove sezone do sada je upisano 59 polaznika škole košarke.

"Imamo 17 mlađih pionira, 18 pionira i 16 juniora. U Studentskom centru su kadeti i juniori u kojima je 24 mladih, perspektivnih igrača. Smatramo da fokus treba da bude na kvalitetu, ne na kvantitetu, tako da je taj broj ove sezone optimizovan. Plan Studentskog centra i košarkaškog kluba Budućnost Voli jeste okupljanje djece i mladih igrača koji će pod vođstvom trenera Nenada Trajkovića napredovati i postati konkurentni igrači za seniorski tim Budućnost Volija", rekao je Bokan.

On je najavio da će Budućnost Voli nastaviti sa kontinuiranim okupljanjem novih, talentovanih igrača, koji će dobrim radom, organizacijom i logistikom ostvariti vrhunski kvalitet.

"U narednom periodu će se težiti ostvarenju cilja - formiranje igračkog kadra koji će moći da donese i profit klubu i stvaranje budžeta koji se neće u potpunosti oslanjati na pomoć i finansiranje prijatelja kluba i države. To je cilj koji smo postavili i optimistično gledamo na taj naš razvojni plan, mada u potpunosti svjesni da taj put nije lak", piše u saopštenju.

On je istakao da je ostvarena saradnja sa košarkaškim klubovima Anagastum iz Nikšića i Koš iz Sarajeva.

"Nadam se da moj zaključak neće zvučati neskromno - ponosni smo na ostvareno. U isto vrijeme, motivisani smo da nakon četiri godine, na sljedećoj Skupštini zaključimo da smo ostvarili planove i na pravi način odgovorili svim izazovima, jer ne želimo da ovo bude tačka na kojoj smo stali, nego samo jedna stepenica ka većim ciljevima i uspjesima. Budućnost Voli, ponos Crne Gore, to zaslužuje", zaključio je Bokan.

Saopšteno je da je na sjednici usvojen Statut i finansijski izvještaj za prethodne tri godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније