Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 09. 2013. 20:07 >> 10:54
8

POZNATI PAROVI ČETVRTFINALA

Italija u produžetku „srušila“ Španiju

Košarkaška reprezentacija Italije savladala je večeras, u posljednjem kolu grupe „F“ druge runde Evropskog prvenstva u košarci selekciju Španije, aktuelnog prvaka Evrope, nakon produžetka rezultatom 86:81, (24:12, 37:37, 45:56, 70:70). Košarkaši Finske pobijedili su večeras selekciju domaćina Eurobasketa, Sloveniju, rezultatom 92:76 (22:26, 42:42, 71:56).

Italija je pobjedom zauzela treću poziciju u grupi F, dok je Španija u četvrtfinale prošla kao četvrtoplasirana. Rezultat na kraju posljednje četvrtine bio je 70:70.



Reprezentacija Italije je bolje otvorila utakmicu i na kraju prve četvrtine imala prednost od dvanaest poena.

Španci su uhvatili priključak šest minuta prije kraja prvog poluvremena, kada su aktuelni evropski prvaci došli do "prihvatljivijeg" minusa od tri poena, a zatim i preciznim šutem za tri poena Rodrigueza i poravnali na 24:24.

Predvođeni Markom Gasolom, Španci su nakon ponovnog vođstva Italije došli do izjednačenja, a nakon rezultatski neizvjesne druge četvrtine, na odmor se otišlo rezultatom 37:37.

Dva minuta do kraja treće četvrtine reprezentacija Španije došla je do 11 poena viška, a Gasol je do tog momenta postigao 26 poena. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 56:45 u korist Španaca.

Španiju je predvodio Mark Gasol sa postignutih 32 poena, dok je najefikasniji u italijanskoj reprezentaciji bio Alesandro Đentile sa 25.

Posljednji meč druge faze odigrali su Slovenija i Finska, koji je bez rezultatskog značaja jer je domaća selekcija osigurala drugo mjesto u grupi F.

Domaća reprezentacija Slovenije bolje je otvorila utakmicu i na kraju prve četvrtine imala prednost od 26:22.

Predvođeni Hafom Finci su do kraja prvog poluvremena anulirali prednost domaćina, a na odmor se otišlo s rezultatom 42:42.

Reprezentacija Finske, koja je ranije ostala bez šansi za plasman u četvrtfinale, tri minuta prije kraja treće četvrtine imala je 17 poena prednosti, a treći period igre završen je rezultatom 71:56.

 

Poznati svi parovi četvrtinala

 

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u košarci reprezentacija Srbije igraće protiv aktuelnog prvaka Španije, koja je nakon današnjeg poraza od Italije drugu rundu prvenstva završila na četvrtoj poziciji u grupi „F“, dok su izabranici Dušana Ivkovića bili prvi u grupi „E“.

Reprezentacija Hrvatske, koja je danas u susretu presudnom za prvu poziciju u grupi „F“, nakon dva produžetka savladala Grčku, u četvrtfinalu će igrati sa četvrtom ekipom iz grupe „E“, Ukrajinom.

Domaća selekcija Slovenije večeras je odigrala posljednju utakmicu druge runde. Slovenci su već ranije osigurali drugu poziciju u grupi "F", tako da utakmica sa Finskom nije imala rezultatski značaj. Domaćin prvenstva će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

Selekcija Litvanije u četvrtfinalu snage će odmjeriti sa Italijom.

Prve utakmice na programu su 18. septembra, dok će preostala dva susreta biti odigrana dan kasnije.

 

Srbija - Španija
Slovenija - Francuska
Hrvatska - Ukrajina
Litvanija - Italija

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније