Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 09. 2013. 23:07 >> 23:11
22

EP - SLOVENIJA

Francuzi srušili domaćina, Španija lako sa Srbijom

Francuzi su u ključnom trenutku odigrali najbolje i pobijedili domaćina Sloveniju sa 72:62, pa će u polufinalu, igrati sa Španijom. "Furija" je nevjerovatnim rafalom trojki i izuzetnom igrom u odbrani razbila Srbiju u prvom četvrtfinalu i izborila plasman među četiri najbolje selekcije Evrope. Pitanje pobjednika se nije postavljalo nijednog trenutka.

Slovenija je furiozno ušla u meč, ali se Francuska nije dala. Prvi period je obilježio mali broj koševa i veliki broj grešaka, o čemu svedoči i ukupno 22 poena za deset minuta. Domaćini su košem Balažiča u poslednjim trenucima poveli sa 12:10.

U nastavku je viđensličan scenario, mali broj poena, dosta grešaka i mali preokret Francuza, koji su na poluvrijeme otišli sa plus dva.

Francuska je nastavila u istom ritmu i u trećoj četvrtini, u jednom trenutku su “galski pijetlovi“ deset poena prednosti, ali su se Slovenci nošeni frenetičnom podrškom publike uvijek vraćali u igru.

Ipak, u posljednjem periodu Francuzi su kontrolisali stvari i odbili sve napade Slovenije.

Francuze je do trijumfa predvodio Toni Parker sa 27 poena, a jedini je uz njega u timu dvocifreni učinak imao Boris Dijao sa deset poena i šest skokova. Kod Slovenaca, Goran Dragić je upisao 18 poena i šest asistencija, a njegov brat Zoran Dragić je imao 12 poena i pet skokova, a Bojan Nahbar deset poena. 

Španija je već na startu trojkama Kalderona i Rudija za dva minuta povela 8:0. Srbija je u početnoj fazi meča izgubila 5 lopti, pa su Španci lako došli do 15:2.

Nevjerovatni Rudi Fernandez je u finišu prve četvrtine pogodio novu trojku i Španija dolazi do ogromnih 21:5.

U drugoj dionici ulogu Rudija preuzeo je Serhio Rodrigez. Ubacio je lagano preko Štimca, za 30:14. Gagić je košem uz faul, smnajio na 30:17. Ali, Rodrigez vraća "trojku" i Španiju je opet došla na komotnih "plus 16".

Fenomenalno poluvrijeme "crvene furije" zaključio je Agilar trojkom sa zvukom sirene za gotovo nedostižnih plus 25 48:23.

Španci su u istom ritmu nastavili u drugom dijelu, Klaver je ubacio trojku i Španija je povela sa nestvarnih 53:23!

Španci se ni sa tim nijesu zadovolji, pogađali su sa svih strana, Serhio Ljulj je tako trojkom donio najveću prednost Španiji - 58:23!!!

Ubrzo potom trojka i polaganje Rubija za 69:29. Od tog trenutak utakmica je poprimila revijalni karakter, Španija se okrenula polufinalu, a igrači Srbije su jedva čekali kraj.

Srbija je malo smanjila u posljednjem periodu, ali nije uspjela da izbjegne težak poraz, jer su i rezervisti Španije odigrali fenomenalno. Na kraju,konačnih 90:60 za prvaka Evrope!

(foto:starsport)

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније