Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

23. 10. 2019. 09:30 >> 09:44

NOVA NBA SEZONA

Pobjede Toronta i Klipersa

Nova NBA sezona počela je gradskim derbijem Los Anđelesa koji bi lako mogao da na proljeće odlučuje i o putniku u finale. NBA liga je zvanično i počela utakmicom Toronto Reptorsa i Nju Orleans Pelikansa u kojoj su Reptorsi slavili rezultatom 130:122.

Prvu bitku za "Grad anđela" dobili su Klipersi koji su kao formalni domaćini savladali Lejkerse 112:102 u Stejpls centru. Iako oslabljeni neigranjem Pola Džordža, Klipersi su meč prelomili serijom 19:7 na startu posljednjeg kvartala.

Sve je krenulo sjajno za Lejkerse, otvorili su meč serijom 13:2, a nakon što je Džejms poentirao preko Lenarda, uslijedili su povici sa tribina "MVP, MVP!"

Međutim, Klipersi su sjajnom igrom u drugom periodu (40:29) uz 16 poena Lenarda preokrenuli na +14 (82:70) u trećem kvartalu.

Tada Deni Grin režira seriju Lejkersa 15:0 i petom trojkom preokreće rezultat (85:82), prije nego što je Džamajkl Grin poravnao uoči posljednjih 12 minuta.

Međutim, Klipersi su opet uspostavili kontrolu meča, te pri rezultatu 92:90 napravili novu seriju poslije koje se "jezeraši" nijesu oporavili.

Kavaj Lenard je odmah poslao poruku rivalima postigavši 30 poena u svom prvom nastupu za Kliperse, po dolasku iz Toronta gdje je osvojio drugu NBA titulu.

Najveću podršku imao je u Luu Vilijamsu sa 21 i Montrezlu Herelu sa 17 poena "sa klupe". Upravo su rezervisti bili ključni faktor ove utakmice jer je klupa Klipersa "nadigrala" klupu Lejkersa 60:19.

Lejkersima nije pomogao odličan nastup Entonija Dejvisa koji je na debiju ostvario dabl-dabl sa 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija uz 2 blokade.

Najefikasniji u redovima "jezeraša" bio je Deni Grin sa 28 poena, dok je Lebron Džejms dodao 18 (7/19) uz 9 skokova i 8 asistencija.

Reptorsi poslije produžetka savladali Pelikanse

NBA liga je zvanično i počela utakmicom Toronto Reptorsa i Nju Orleans Pelikansa u kojoj su Reptorsi slavili rezultatom 130:122.

Do prve pobjede u sezoni nosili su ih Fred Vanvlit i Paskal Sijakam koji su postigli po 34 poena, a Sijakam je utakmicu završio prije vremena zbog šest ličnih grešaka.

Na drugoj strani, oslabljene neigranjem prvog pika Zajona Viljiamsona, Pelikanse je predvodio Brendon Ingram sa 22 poena, Džej Džej Redik ubacio je 16, a Džoš Hart poen manje.

Nju Orleans je nešto bolje počeo meč, igrali su veoma dobro u prvoj dionici koju su uspjeli da dobiju rezultatom 30:27.

Ingram, Holidej i drugovi nijesu spuštali nogu s gasa, pa su mogli da se pohvale prednošću od 5 poena pri odlasku na "veliki odmor".

U trećoj četvrtini, Toronto je pokazao zbog čega je aktuelni šampion. Uspjeli su da potpumo "smrve" Pelikanse i da rezultat preokrenu u svoju korist. Ipak, posljednjih 12 minuta donijelo je veliku dramu.

Kajl Lauri je pogodio svoja slobodna bacanja na 29 sekundi do kraja regularnog dijela, kada je na semaforu stajalo 117:117, a pošto u ovom periodu poena više nije bilo išli smo u produžetak.

Nije produžetak bio nešto preterano efikasan, na oko 2 i po minuta do kraja, Holidej je sa penala donio izjednačenje, a onda preko Laurija i Vanvlita slijedi serija Toronta od 8:0, pa su Reptorsi upisali prvu pobjedu u sezoni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније