Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 09. 2013. 16:32 >> 16:41
4

EP - SLOVENIJA

Domaćin obezbijedio plasman na SP

Slovenija se brže od Srbije oporavila od poraza u četvrfinalu i ostvarila ubjedljivu pobjedu u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta - 92:74. Slovenci su tako izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji 2014.

Domaći su bolje počeli meč i polovinom prve dionice poveli 14:7. Nešto više od tri minuta prije kraja Slovenci su stekli deset poena prednosti 17:7, nakon ubačenih slobodnih bacanja Dragića.

Slovenci su u finišu uvodnog perioda povećavaju prednost na 28:10! Gagić je postravio konačnih 30:16.

Balažič je trojkom otvorio drugu četvrtinu, a sredinom tog dijela “zmajčeki“ su imali i 15 poena prednosti – 40:25, a na poluvremenu je bilo 51:35.

Drugo poluvrijeme je počelo koševima domaće selekcije pa je bbrzo bilo plus 20 55:35.

Minut i 50 sekundi prije kraja treće dionice Ivković je zaradio tehničku grešku, a Jaka laković bio precizan sa linije penala - 66:51 i bilo je jasno da domaći idu ka pobjedi.

U posljednjoj četvrtini se razigrao Zoran Dragić pa su momci Božidara Maljkovića lako održavali prednost sve dio konačnih 92:74.

foto:startsport

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније