Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 09. 2013. 19:07   >>  20:54 13

UBJEDLJIVO

Španija osvojila bronzu

Španija je lako izašla na kraj sa Hrvatskom 92:66 u meču za treće mjesto i stigla do treće bronzane medalje u istoriji. Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Serhio Ljulj sa 21, Mark Gasol je ubacio 17, dok je poen manje dao Viktor Klaver. U selekciji Hrvatske najbolji je bio Bojan Bogdanović sa 22 koša.

Hrvatska je povela košem Šarića, ali su Španci uzvratili serijom 11:0 zahvaljujući Kalderonu, Gasolu i Rubiju.

Trojkom Klavera bilo je plus 10 za “furiju“ 14:4, ali se potom razigrao Bogdanović, koji je vezao sedam poena. Hrvatska je trojkom istig igrača smanjila na 17:16.

Tada je Orenga zatražio tajm aut, poslije kojeg je Ljulj vezao dve trojke i Španija je poslije prve deonice vodila 23:18.

Hrvati su bolje poečli drugu četvrtinu  i nakon prodora Ukića i dvoje trojke fantastičnog  Bogdanovića poveli 28:27.

Ipak, Ljulj i Klaver su pokrenuli još uvijek aktuelnog prvaka Evrope,a sa druge strane je Bogdanović smm vukao Hrvate (19p do poluvremena).  Španci su trojkom Ljulja uz zvuk sirene sa plus 11 ( 47:36) otišli na odmor.  

Hrvati su dobro počeli drugo poluvrijeme i smanjili na 47:40. Međutim, Ljulj je iz ćoška ubacio novu trojku, zatim je zakucao u kontri, pa je 'furija' povela sa 54:40.

Simon je trojkom vratio nadu Hrvatskoj  - 56:47. Ali,  Španija za razliku od meča sa Francuskom, nije dozvoljavala rivalu da se vrati u meč – Fernandes sa pet vezanih poena i Gasol su donijeli svom timu plus 15 pred posljednji dvominutni odmor vodila sa 63:48.

Pobjednik je odlučen početkom posljednje dionice kada je Španija rešeta koš rivala iz svih pozicija. Poslije trojke San Emeterija 'furija' je povela 74:53 i do kraja uz egzibicionu igru privela meč kraju, do konačnih 92:66.

Finale između Francuske i Litvanije igra se u 21h.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније