Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 09. 2013. 21:38 >> 00:44
15

PARKER MVP

Francuska šampion Evrope!

Francuska je, prvi put u istoriji, postala prvak Evrope u košarci! "Trikolori" su bili bolji od Litvanije 80:66. Toni Parker proglašen za najboljeg igrača šampionata. Izabrana je i prva petorka prvenstva. Osim Parkera čine je još : Goran Dragić, Bojan Bogdanović, Linas Kleiza i Mark Gasol.

Ažinsa je sa četiri poena otvorio finale, a Batum je sa sedam poena čuvao je prednost Francuske. Sa druge strane, po trojku su pogodili Mačijulis i Kleiza. Poslije pet minuta Francuska je vodila 15:10.

Onda je na scenu stupio Kleiza – vezao je sedam poena za vođstvo svog tima, a poslije polaganja Kalnietisa u polukontri Litvanija je nakon deset minuta vodila 22:19.

Kleiza je nastavio svoj šou i u drugom dijelu, dao je još pet poena, ali na drugoj strani je Pjetrus sa šest uzastopnih poena– 29:29.

Oba tima su se raspucala, a Batum je u potpunosti pratio Kleizu - vezao je dvije trojke i bio je najzaslužniji za prednost Francuske od pet poena.

Francuzi i bez Parkera igraju fantastično - Dio je pogodio za 41:34 i natjerao je Kazlauskasa da zatraži tajm aut.

“Trikolori“ su još više stegli odbranu, pa je prednost rasla – Parker i Batum su nakon prodora pogodili, a Petro je ubacio svoj treći šut sa poludistance za 47:34.

Poluvrijeme su izabranici Vensana Kolea završili na najbolji mogući način – na 0,9 sekundi do kraja poluvremena Dio je sa osam metara ubacio trojku za 50:34.

Početkom drugog poluvremena štafetu je preuzeo Dijao, ubacio je pet poena u nizu, a ubrzo zatim je još jednom pogodio za ogromnih plus 19 – 60:41.

Međutim, to nije bilo sve od njega, nastavio je da rešeta, pa je Francuska došla  do velikih +22. Parker je i dalje bio bez nekog učinka, ali su Francuzi čuvali prednost, na kraju trećeg perioda Fracuska – Litvanija 68:50.

U posljednjoj četvrtini konačno se razigrao i Parker, a Litvanci nijesu imali snage da vrate neizvjesnost u meč.

Na kraju, Francuska je više nego zasluženo osvojila zlatnu medalju!

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније