Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ RTS, Mina objavila B.B. ]

29. 12. 2019. 16:07   >>  23:16 12

KK BUDUĆNOST VOLI

Ne postoji nijedan razlog za odlaganje utakmice

Iz KK Budućnost Voli, povodom zahtjeva KK Crvena Zvezda MTS da se odloži sjutrašnja utakmica u Podgorici u okviru ABA lige, odgovorili su da ne postoji nijedan razlog da se utakmica odloži.

"Smatramo da ne postoji nijedan razlog za odlaganje planirane utakmice, za čije nesmetano odigravanje su preduzete sve nephodne organizacione i bezbjednosne mjere od strane našeg kluba i nadležnih državnih organa. Shodno tome Vas obavještavamo da je sve spremeno za odigravanje planirane utakmice", navodi se u odgovoru direktora kluba Slavka Radulovića čelnicima KK Crvena zvezda.

Podsjetimo, Košarkaški klub "Crvena zvezda" je zbog, kako ocjenjuju, uzavrele atmosfere u Podgorici, zatražio da se duel između Budućnosti i Zvezde, koji je zakazan za ponedjeljak od 18 časova, odloži. Iz Podgorice uvjeravaju da je sve spremno za meč i da oni smatraju da ne postoji nijedan razlog za odlaganje.

Zvezda traži odgađanje meča u "Morači"

"Crvena zvezda" je uputila rukovodstvu ABA lige dopis u kome traži da se duel sa Budućnosti u Podgorici odloži.

"KK Crvena zvezda mts još jednom podsjeća na zajednički dogovor koji je postignut na Skupštinama ABA lige tokom ljeta. Na njima smo se nakon dešavanja u finalnoj seriji prošle sezone (tokom aprila 2019.godine) na utakmicama u Podgorici i Beogradu, dogovorili da se svi zajedno vratimo isključivo košarci i zajedničkom interesu svih nas, a to je promocija sporta i košarke, i očuvanju regionalne lige. Međutim trenutna situacija u Crnoj Gori, na koju ne mogu nikako da utiču ni KK Crvena zvezda mts ni KK Budućnost VOLI, nije povoljna za odigravanje ove utakmice, iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom", ističe se u dopisu.

Kako se dodaje, KK Crvena zvezda mts kontaktirao je tim povodom nadležne bezbjednosne organe Republike Srbije, koji su konstatovali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na navedenoj utakmici, usmjerenih prema igračima i stručnom štabu, upravi i simpatizerima, bez obzira na bezbjednosne mjere koje bi bile preduzete od strane domaćina.

"Apelujemo na Vas, a i na KK Budućnost VOLI da svi zajedno budemo mudri i donesemo odluku koja je od svestranog interesa, da derbi meč 13. kola ABA lige odložimo, i tako izbjegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posljedica. Mi smo spremni i predlažemo da se ovaj meč odigra u Podgorici 24.februara 2020. godine, u terminu koji je slobodan za oba tima, čime regularnost ABA lige ne bi bila narušena na bilo koji način", ističe se u dopisu.

Kako dodaju, KK Crvena zvezda mts u ovom trenutku ne želi da "doliva ulje na vatru" i na bilo koji način još više otežava veoma složenu situaciju.

"Očekujemo da uprava KK Budućnost VOLI prihvati ovaj dobronameran predlog, a ukoliko se to nažalost ne dogodi, u skladu sa aktima ABA lige vjerujemo da će Predsjednik i predsjedništvo ABA lige donijeti pravu odluku u cilju očuvanja ABA lige", zaključuju u dopisu.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније