Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 01. 2020. 18:45   >>  18:45 3

C.ZVEZDA TVRDI

Nijesmo dekor za politiku u "Morači"

Crvena zvezda nije se uplašila odlaska u Crnu Goru, ali nikada više neće biti dekor u unaprijed režiranim političkim, a ne sportskim predstavama u "Morači", saopšteno je iz beogradskog kluba.

Regionalni šampion prethodne sedmice u Podgoricu nije došao na meč ABA lige protiv Budućnosti, a kako opravdanje su naveli procjene srpskih bezbjednosnih službi da će im sigurnost možda biti ugrožena.

"Scenario je bio poznat, odigrati utakmicu pred 7500 pristalica političke partije DPS u dvorani "Morača" u kome bi Crvena zvezda bila kao simbol Srbije ponižena u novoj "predstavi", a promovisan sporni Zakon o veroispovijesti, koji je osuđen kao diskriminatorski od svih, pa i međunarodne zajednice. Ponavljamo, KK Crvena zvezda nakon 17.aprila 2019.godine nikada više neće biti dekor u unaprijed režiranim političkim, a ne sportskim predstavama u Morači! KK Crvena zvezda želi pobjede na terenu, ali van njega neće dozvoliti nikakve opstrukcije, podmetanja, neprincipijelne koalicije, izmišljene kazne zasnovane na navodnom "neopravdanom" dolasku u Podgoricu. Od te namjere nećemo odstupiti ni po koju cijenu. Pa čak i onu koju smo kao klub naveli u zvaničnom saopštenju u subotu 04.01.2020. godine!", poručili su iz Crvene zvezde.

Iako iz tog kluba naglašavaju da ne žele da miješaju sport i politiku, u saopštenju su komentarisali i situaciju u Crnoj Gori, povodom donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Kao narodni klub, koji ima milionsku armiju navijača, simpatizera i poštovalaca širom svijeta, kao jedan od simbola Srbije, nećemo ni ćutati kada je očigledno nešto što je svima vidljivo! To je podmukao pokušaj da se našem narodu oduzimaju viševjekovne svetinje u Crnoj Gori, i da budemo inicijator nekih događaja u Crnoj Gori koji nemaju veze sa sportom. Naravno, to je sve lukavo smišljeno od onih koji su svoj klub konačno nazvali "državnim projektom", zaključuju iz Crvene zvezde.

Disciplinski sudija ABA lige registrovao je neodigranu utakmicu službenim rezultatom 20:0 u korist Budućnosti Voli, Crvenoj zvezdi oduzet je bod, a moraće i u kasu regionalnog takmičenja da uplati 20 hiljada eura.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније