Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Agencije, objavila B.B. ]

27. 01. 2020. 09:08 >> 09:20

PILOT UPOZOREN DA NISKO LETI

Gusta magla uzrok pada Kobijevog helikoptera?

Helikopter u kom se nalazilo devet osoba, uključujući Kobija Brajanta i njegovu ćerku, letio je uprkos velikoj magli uoči pada u kalifornijskom mjestu Kalabasas.

Osmoro putnika i pilot su stradali u padu letjelice u nedjelju ujutru po lokalnom vremenu.

Mediji su prenijeli da su u nedjelju zbog loših vremenskih prilika bile prizemljene, čak i letjelice policije Los Anđelesa, zadužene za nadzor grada iz vazduha.

Podaci iz kontrole leta sa aerodroma Burbank pokazuju da je pilot helikoptera kontaktirao sa dispečerima nešto pre deset sati po lokalnom vremenu.

Dodaje se i da se helikopter u 9.40 okrenuo ka jugu, prema brdovitom predjelu i pao je pet minuta kasnije. Pretpostavlja se da je prednjim dijelom udario u planinu.

O padu letjelice je policiju obavijestila grupa biciklista koja je primijetila dim.

Podaci sa servisa za praćenje letova ukazuju da je helikopter naišao na probleme tokom leta iznad Zoološkog vrta u Los Anđelesu i da je potom kružio na niskoj visini, dok su se vremenske prilike pogoršavale.

U inicijalnim izvještajima je navođeno da je petoro osoba bilo u helikopteru, da bi zatim iz policije saopšteno da je u padu letjelice stradalo devetoro.

Potvrđeno je da su živote izgubili Kobi Brajant, njegova ćerka Đijana, trener bejzbola Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, te košarkaški trener Kristina Moser.

Pilot helikoptera u kojem je poginuo legendarni košarkaš upozoren da leti opasno nisko, prije nego što se srušio u brdima u Kaliforniji, pri brzini od gotovo 300 kilometara na sat, javlja "New York Post".

"Ovakve se nesreće događaju, jer pilot gubi osjećaj u prostoru. S obzirom na ostatke na mjestu nesreće, čini se da su se zabili u planinu prednjim dijelom helikoptera", rekao je izvor.

Dodao je da je Kobijev helikopter star 20 godina, a riječ je o helikopteru "Sikorsky S-76". Njima, dodaje, najčešće upravljaju dva pilota, ali juče je upravljao samo jedan.

"Vjerovatno je letio oslanjajući se na ono što vidi, a ne na instrumente koji nadziru visinu letjenja", dodao je izvor.

CNN-ov meteorolog Majkl Gaj kazao je kako je bila jako loša vidljivost u vrijeme kad je helikopter pao. Bilo je dosta magle, a vlažnost vazduha bila je 100 odsto.

FBI istražuje nesreću, javio je CNN. Oni su već na mjestu nesreće i pomažu lokalnim policijskim snagama.

"Istraga je logistička noćna mora, jer mjesto nesreće nema dobar pristup", rekao je. Dodao je da su se Kobijevi obožavatelji sjatili kod mjesta nesreće što sve dodatno otežava.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније