Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

27. 01. 2020. 15:37 >> 15:34

ABA LIGA

FMP nezadovoljan suđenjem u Baru

Košarkaški klub FMP izrazio je danas nezadovoljstvo suđenjem u utakmicama ABA lige, dešavanjima i problemima u tom takmičenju koji, kako je navedeno, prijete da sruše to takmičenje.

FMP se oglasio povodom utakmice i poraza u nedjelju uveče od Mornara iz Bara, 82:85. FMP je čestitao Mornaru na pobijedi i zahvalio na gostoprimstvu, ali je želio da skrene pažnju na pojave koje se "ponavaljaju iz nedjelje u nedjelju i prijete da sruše ligu".

"Naš prvi tim već nedjeljama ima tendenciozno loše suđenje i primoran je da izgleda bude kolateralna šteta u namirivanju nekih drugih ili najčešće, trećih strana. Valjda bi trebalo da budemo srećni i zadovoljni jer ne ispadamo iz lige? KK FMP nikada nije ćutao kada su ovakve pojave u pitanju jer uništavaju nešto što je zajedničko dobro, a ne vlasništvo ambicizonih i bogatih pojedinaca, a to je ABA liga, koja je vlasništvo svih, a ne nekoliko klubova ili lica koji nijesu ni bila tu kada je ova liga formirana", navodi se u saopštenju.

FMP je naveo da je sinoć Mornar izveo više slobodnih bacanja, kao i da mu je dosuđeno manje prekršaja, a da je sudijska trojka predvođena Damirom Javorom dijelila "košarkašku nepravdu".

"Zato ovim obraćanjem, bez obzira što nam je u nedjelju uskraćena mogućnost da se ravnopravno borimo za mjesto u plej-ofu sa nekim drugim klubovima, dok ne bude kasno za sve ukazujemo na devastirajuće djelovanje komesara za suđenje Iztoka Remsa, koji svojim izborom sudijskih trojki iz nedjelje u nedjelju, ovu ligu čini sve degradiranijom i neregularnijom, a 'igrokazima' poput nedjeljnog Damira Javora bukvalno protjeruje mlade igrače sa ovih prostora i iz regionalne košarke", piše u saopštenju.

"Jer kako drugačije da shvatimo ignorisanje sudijske rang-liste i ponavljanje pojedinih 'specijalaca' i 'biranje' utakmica za iste? Da li Damir Javor i njegov kolega ovako sude utakmice u Evroligi? Naravno da ne, jer su u toj ligi predviđene oštre sankcije za ovakav način suđenja, kao i za mnoge druge stvari sa kojima je košarkaška javnost već upoznata", dodaje se.

FMP je naveo da "kao odgovoran klub koji ne pristaje da bude dekor, koji je pisao istoriju ove lige, smatra da javnost mora da zna za brojne nepravilnosti koje svake sezone prete da sruše ABA ligu i da neriješena pitanja zahtijevaju hitne odgovore".

"Javnost treba i da zna da su svi ovi problemi i pitanja jasno iznijeti na Skupštini ABA lige 3. januara u Zagrebu. Ono što je zabrinjavajuće je da se situacija ne popravlja, problema je sve više, imajući u vidu da predsjedništvo ABA lige ne funkcioniše, a direktor i sportski direktor još nijesu stupili na dužnost i nemaju nikakva ovlašćenja, zbog velikih nepravilnosti u dosadašnjem radu kancelarije ABA lige u Zagrebu", navodi se u saopštenju kluba iz Železnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније