Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

31. 01. 2020. 13:29 >> 14:50
4

"NARUŠENA REGULARNOST LIGE"

Zvezda traži konačnu odluku o neodigranoj utakmici protiv Budućnosti

Košarkaški klub Crvena zvezda podsjetio je danas da je prošlo mjesec dana od neodigrane utakmice 13. kola ABA lige u Podgorici i upitao Predsjedništvo regionalnog takmičenja kada će biti donijeta konačna odluka.

Zvezda je u saopštenju istakla i da se time što još nije donijeta konačna odluka "ozbiljno dovodi u pitanje dalja regularnost ABA lige".

Klub sa Malog Kalemegdana je naveo da je ABA liga u međuvremenu kompromitovana brojnim događajima na koje Zvezda nije mogla da utiče.

"O brojnim sumnjama o neregularnostima, raznoraznim 'aranžmanima' sa kojima su povezana razna službena lica, priča se da postoje i pojedini materijalni dokazi, čak i snimci? Možda će bolji odgovor dati Europol koji je već počeo da raščišćava stanje u košarci u pojedinim okolnim zemljama, a veliko interesovanje je izrazio i prema pojedinim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi", navela je Zvezda.

Klub je podsjetio da i dalje niko ne zna šta se dešava nakon uslovne kazne disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića i odluke žalbenog vijeća i preinačenja uslovne kazne.

Zvezda je podsetila i da je Žalbeno veće u svojoj odluci, u odsustvu direktora i sportskog direktora ABA lige, usmerilo konačnu odluku ka Predsedništvu ABA lige.

"Zato postavljamo pitanje - kada će biti donijeta konačna odluka jedinog mjerodavnog tijela Predsjedništva ABA lige, koje i dalje nije odgovorilo našem klubu na zahtjev od 27. decembra o odlaganju utakmice", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, time bi se stvorili uslovi za potpuno regularnu završnicu ABA lige, koja je, navodi se, "ćutanjem Predsjedništva lige ozbiljno narušena i čime je otvoren prostor za dalja mešetarenja i brojne neregularnosti".

"Nije tajna da je naša odluka da ne putujemo u Podgoricu u trenucima kada smo dobili procjenu da je boravak Zvezde sve samo ne bezbjedan, izazvao brojne polemike. Na našu žalost, sva dešavanja u prethodnih mjesec dana, pokazuju da je naša odluka, koliko god teška bila, potpuno ispravna", navodi se.

Zvezda je na kraju pozvala Predsjedništvo lige da se najzad sastane i hitno donese odluku o neregistrovanoj utakmici 13. kola ABA lige, odnosno da odredi novi termin odigravanja tog meča.

"Kako bi se cijelo takmičenje uvelo u legalne okvire i smanjio prostor za mahinacije, brojne spekulacije i slobodno tumačenje tabele i plasmana u ABA ligi. Svako dalje odlaganje, ćutanje i nečinjene Predsjedništva, značiće saučesništvo u daljim neregularnostima i propasti ABA lige - koja je podsjećamo, liga svih klubova", zaključila je Zvezda.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније