Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavila B.B. ]

16. 02. 2020. 14:36   >>  14:35 1

RADOVIĆ PORUČIO

Meč protiv Britanije važan, očekujemo punu "Moraču"

Crnogorski košarkaši protiv Velike Britanije počinju kvalifikacije za Eurobasket 2021, a taj je meč jednako važan kao i odlučujući u prethodnim kvalifikacijama, smatra selektor Boško Radović.

Duel sa Britancima mogao bi da odluči tok kvalifikaicija. Pobjeda bi olakšala posao našim momcima i omogućila da se mirno pripremaju za naredne mečeve.

"Pozivam sve ljubitelje košarke i sve koji vole reprezentaciju da dođu u 'Moraču' u petak veče, jer nam je potrebna podrška. Ova utakmica jednako je važna kao ona protiv Letonije prošle godine na kraju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, bukvalno toliki je značaj ovog kad se sve sabere. Činjenica je da nije isto igrati pred polupraznom i punom 'Moračom', imali smo te situacije protiv Španije i Slovenije, ovog puta nam je potrebna podrška od početka kvalifikacija i nadam se da će biti puna dvorana", kazao je selektor Radović na današnjoj konferenciji.

Kako je istakao, Britanci su prvi rival u petak od 19 sati, a to je selekcija koja ima dosta iskustva.

"Nezgodna, atipična ekipa, sa stilom približno američkom, sa puno šuteva za tri, tranizicije. Slično igraju kao Novi Zeland, atletski izvanredna ekipa, u kojoj nije bitno da li će pucati sa sedam ili sa 10 metara. Ovo je jedna od utakmica u kojoj odbrana faktor koji donosi pobjedu, ta igra u odbrani jedan na jedan, odgovornost, koncentracija moraju biti na visokom nivou", ističe Radović.

Marko Todorović se takođe nada da će publika prepoznati značaj utakmice protiv Britanije.

"Mini pripreme počinju, ono što je dobro jeste da smo sa ovim prozorima upoznati, tako da se ne moramo adaptirati na to. O Britancima ćemo nešto više znati narednih dana, ali najbolje je da se fokusiramo na ono što od nas zavisi. Moramo da se spremimo i uz pomoć navijača da ostvarimo prvu pobjedu", kazao je centar našeg nacionalnog tima, koji se osvrnuo i na kvalifikacionu grupu u kojoj su još Njemačka i Francuska.

"U svim utakmicama koje igramo u ovoj grupi moramo biti oprezni. Brtitanci na papiru su najmanje jak tim, to ne mora ništa da znači, to smo mi najbolje dokazali, pobijedili mnogo jače od nas, na ličnom primjeru naučili da favoriti uvijek ne pobjeđuju", zaključio je Todorović.

Nikola Peković debituje na funkciji tim menadžera. Kaže da mu prija što se vratio košarci i što provodi dosta vremena zajedno sa ekipom.

"Ovo je dobra selekcija, jako dobri momci, kulturni, radni, slušaju savjete. Na nama je da im pokažemo kako da igraju taj meč i da to pretočimo u pobjedu", istakao je Peković.

Nikola kaže da je danas košarka dosta drugačija nego dok je igrao, pa se tako i centri ponašaju drugačije nego dok je on bio velika sila u reketu. Zadovoljan je kako izgleda centarska linija naše selekcije u ovom sastavu. Vjeruje da će sve biti spremno za meč sa Britanijom.

"Dosta smo pričali o Britancima, jasno je da je u pitanju atipična ekipa. Protiv takvih timova nije lako igrati, jednostavno nemaju postavljen sistem. Ipak moramo da budemo spremni na to i da idemo na pobjedu", zaključio je Peković.

Duel sa Britancima igraće se u petak od 19 sati.

Ulaznice po cijeni od tri eura prodavaće se na šalteru SC "Morača" u četvrtak 20. februara od 10 do 15 sati i od 17 do 20 sati. Na dan meča prodaja ulaznica počeće u 10 sati i trajaće do početka duela.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније