Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 10. 2013. 19:51   >>  19:51

NBA

Ol Star utakmica prvi put van SAD-a

Čelnici NBA lige donijeli su odluku da se Ol Star utakmica 2016. odigra prvi put izvan SAD-a, i to u Kanadi.

Rukovodstvo lige ponudilo je organizaciju Kanađanima, tačnije ekipi Toronto Reptors koja će ugostiti najbolje igrače svijeta 2016. godine.

"Nakon što je u njemu odigrana prva utakmica NBA, Toronto je idelano mjesto za tu svjetsku proslavu košarke", izjavio je pomoćnik komesara NBA Lige Adam Silver.

Toronto je upisan u istoriju najbolje košarkaške lige na svijetu kao grad u kojem je 1. novembra 1946. odigrana prva zvanična NBA utakmica, tačnije prva utakmica Američke košarkaške asocijacije (BAA), koja je kasnije postala NBA.

Tog istorijskog dana za američku košarku sastali su se Toronto "Huskies" i Njujork "Knickerbockers", a gosti iz "Velike jabuke" bili su bolji (66-68).

Ol Star utakmica za sezonu 2015./16., u kojoj će Raptorsi ujedno obilježiti 20. godina postojanja, igraće se u areni "Air Canada Center", koja je dom košarkaša Raptorsa i NHL ekipe Toronto "Maple Leafs".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније